Nyugati határainkon a zivatarzóna

Vágólapra másolva!
A koraesti órákban lép be nyugat felől hazánk területére az érkező zivatarzóna. Az éjszaka folyamán tovább halad kelet felé. Heves esőkre, szélrohamokra is kell számítanunk.
Vágólapra másolva!

Egy közelgő hidegfront határozza meg a következő időszakban hazánk időjárását. A frontot kísérő zivatarzóna a koraesti órákban lép be hazánk területére. Benne heves cellák is előfordulnak, így a következő órákban többfelé számíthatunk intenzív csapadékra, szélrohamokra, helyenként jégeső is kialakulhat.

A front az éjszaka folyamán kelet felé mozog, reggelig a Dunántúlon okoz csapadékot. Holnap a középső, majd a keleti területeket éri el, csökkenő intenzitással. Olyan példátlan viharok kialakulásának az esélye, mint az augusztus 20.-i, nagyon csekély.

Pénteken főleg nyugaton lesz sok felhő, és itt a hőmérséklet is alaposan, mintegy 6-7 fokkal visszaesik.

Bár ez a hidegfront csak közepes erősségű, az arra érzékenyeknél gyakran okoz tüneteket: görcsös fájdalmakat, ízületi panaszokat és az allergiás tünetek erősödését.

A hét végére tovább csökkenti nyugati tavaink máris meglehetősen alacsony vízhőmérsékletét. Fürdés már csak a bátrabbaknak ajánlható.

ICI Interaktív Meteorológia