Vasárnapig tart a forró nyár

Vágólapra másolva!
Csütörtökön országos kánikulában lesz részünk. A sok napsütést időnként fátyolfelhők zavarják. Naplemente után is csak alig frissül fel a levegő. A hirtelen betörő forróság fokozott fáradékonyságot, tompaságot okozhat. Vizeink ismét alkalmasakká váltak a fürdőzésre, használjuk ki a lehetőséget! Egészen vasárnapig tart a kánikula 35 fokos hőmérsékletekkel, majd hétfőn hidegfront érkezésére lehet számítani, ami véget vet a forró nyárnak.
Vágólapra másolva!

Az Atlanti-óceán feletti középponttal rendelkező markáns ciklon egész Nyugat-Európa időjárását változékonnyá, csapadékossá teszi. Ibériában az idei nyár leghűvösebb, legcsapadékosabb napjai jöttek el. Egy másik légörvény Skandináviában okoz esőket. A kontinens délkeleti vidékére valamint a Kárpát-medence fölé afrikai eredetű meleg légtömeg sodródik. A Balkánon helyenként a 40 fokot is megközelíti a hőmérséklet.

Részletes időjárás

Csütörtökön országszerte kánikulára számíthatunk. A többórás napsütésben gyorsan melegszik a levegő, időnként fátyolfelhők jelennek meg az égen. Megélénkül a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 30, 34 fokot.

A hirtelen érkezett meleg erős bágyadtságot, koncentráció zavarokat okozhat. Növekvő álmosságérzet jelentkezhet. Különösen a közlekedésben kell elővigyázatosnak lenni, az átlagosnál nagyobb reflexidővel számoljunk! Egész nap nyáriasan, szellősen öltözhetünk, naplemente után is alig frissül a levegő. Tavaink már kellemes, fürdéshez is kedvező hőmérsékletűek, a folyók közül a Tisza és mellékfolyói a megfelelők. Ragadjuk meg az alkalmat az ünnepi hétvégén, mert a meleg idő napjai meg vannak számlálva.

Pénteken a többórás napsütés mellett időnként befelhősödik az ég, néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az élénk délnyugati szélben 31, 35 fokra melegszik a levegő. Bátran strandolhatunk.

Szombaton a nagy hőségben időnként gomolyfelhők jelennek meg az égen, elvétve nyári zápor, zivatar kialakulhat. Általában mérsékelt marad a szél. 31, 36 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap is kánikula, strandidő várható, de szórványosan megjelenő zivatarok jelzik a hidegfront közeledtét.

A jövő héten a hétfői erőteljes hőmérséklet-csökkenés és heves zivatarok után jóval hűvösebb, változékonyabb időben lesz részünk.

(ICI Interaktív Meteorológia)