Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kellemes idő, hét közepétől hőség

Vágólapra másolva!
Hétfőn már átlagos nyári időben lesz részünk. A hűvös hajnalt követően a szikrázó napsütésben gyorsan melegszik a levegő. Az élénk északnyugati szélben 24, 27 fok várható. Dél körül ismét erős UV-sugárzásra készülhetünk. Az elkövetkező napokban fokozatosan melegszik a levegő. Szerdán már az ország jelentős részén kánikula várható, míg csütörtöktől szombatig helyenként 35 fokos hőség sem kizárt.
Vágólapra másolva!

Kontinensünk nagy részén napos, csendes, nyári idő uralkodik. A Kárpát-medencétől északkeletre egy hidegfront szakadozott felhőtömbje található, mely hosszan elhúzódik a Kelet-Európai-síkság fölé. A felhőzet mozgását felhőfilmjeinken is követheti. A Pireneusok és az Alpok között délutáni frissítő záporok, zivatarok törik meg a hőséget. Spanyolországban továbbra is afrikai hőség uralkodik.

Hétfőn kellemes, napsütéses, mérsékelten meleg nyári időben lesz részünk. Legfeljebb kevés gomolyfelhő lesz az égen. Élénk lesz az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 27 fok között alakul.

A hűvös reggelen érdemes lakásunkat, házunkat jól kiszellőztetni. Kellemes időnk lesz, de a viszanylag nagy napi hőingás kissé megterheli szervezetünket. Az UV-sugárzás dél körül viszonylag erős. A közlekedők számára is az erős napsütés lehet zavaró. Természetes vizeink hőmérséklete az elmúlt néhány napban csökkent, de nem hűlt 20 fok alá.

Kedden a többórás napsütés mellett főként északkeleten növekszik meg időnként a felhőzet, ott elszórtan rövid zápor, zivatar is kialakulhat. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. Kora délután 24, 29 fokra melegszik a levegő.

Szerdán már kánikulában lesz részünk, csütörtöktől szombatig helyenként 35 fokos afrikai hőség is előfordulhat.

Sokfelé magas UV-sugárzási értékek várhatók hazánkban. Érdemes újra elolvasni a napozás alapszabályait, tájékozódni arról, mire kell vigyázni a naptejek használatakor, hogyan kell öltözködni napsütésben. S mindezt azért, hogy elkerülje az egik legrosszabb indulatú rákbetegség, a melanoma kialakulását.

(ICI Interaktív Meteorológia)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről