Vágólapra másolva!
A csütörtök-péntek harmadik viharzónája a kora délutáni órákban főként Bács-Kiskun megyében okozott hevesebb zivatarokat, felhőszakadást.
Vágólapra másolva!

A Kárpát-medence keleti szélén ismét igen intenzív viharok alakultak ki.

A harmadik zivatarhullám átvonulása során a dél körüli óráktól a Duna-Tisza-közének déli területeit érintette leginkább az intenzív csapadékzóna, ott alakultak ki felhőszakadások, többek között Baja környékén. Ugyanakkor a csapadéksáv túlhalad az északi határszélen, így már Borsodban is megjelentek a zivatarok. Háromnegyed tizenkettőkor Putnok és Kazincbarcika között észleltek felhőszakadást.

Késő délután és este főként a keleti megyéink lesznek kitéve változó intenzitású zivataroknak. A legnagyobb viharok a Kárpát-medence keleti területein, Erdélyben alakulnak ki, ott gyakoriak a jégesők, viharos széllökések.

Az ablakokat, nyílászárókat csukjuk be a viharok előtt. Autónk - amennyire van rá lehetőség - ne fák alatt parkoljon, és a viharok kitörésénél ne tartózkodjunk erdős-fás területen. Esőkabáttal érdemes felszerelkezni, a viharos szélben az esernyőnek nem sok hasznát vesszük.