Kamatadó-mentes befektetés a HVB Banktól

Vágólapra másolva!
Gyorsan kell cselekednie annak, aki nem kíván kamatadót fizetni megtakarításai után. A szeptember 1-től hatályos szabályozás ugyanis csak azokat nem érinti, akik még ezt megelőzően befektetésbe kezdenek. A HVB Bank a számos megoldás között egy igazi újdonságot is kínál. A HVB Hozamhajrá Tőkegarantált Alap a rendkívül sikeres HVB Triatlon Alapok legjobb tulajdonságaival bír, emellett új, feltörekvő piacok felé nyitja meg a befektetők előtt az utat. A magas hozamlehetőség mellett az Alapot jegyzők még a kamatadó megfizetése alól is mentesülnek.
Vágólapra másolva!

A HVB Banknál több lehetőséget is találnak azok, akik a szeptember 1-től bevezetendő kamatadó miatt új befektetésekben gondolkodnak. A hosszabb távra szóló betéti konstrukciók mellett leginkább a befektetési alapok jelenthetnek kibúvót a kamatadó megfizetése alól, amennyiben az ügyfelek még augusztusban vásárolnak a befektetési jegyekből. A HVB Bank fiókhálózatában a CA Alapcsalád valamennyi nyílt végű befektetési alapja mellett az Európa Ingatlanbefektetési Alap is elérhető.

A kamatadó bevezetése előtti hajrában a HVB Bank a folyamatosan forgalmazott nyíltvégű befektetési alapokon kívül egy új, rendkívül kedvező konstrukciót is kínál. A HVB Hozamhajrá Tőkegarantált Alap az optimális hozamot adó befektetés mellett a törvényes kamatadó-mentesség lehetőségét is kínálja, hiszen, aki még a kamatadó hatályba lépése előtt jegyzi az alapot, mentesül annak terhe alól. Ezért hirdeti meg a Hozamhajrá Alap jegyzését a HVB Bank augusztus 14. és augusztus 25. között.

A HVB Hozamhajrá a rekord összegben, közel 25 milliárd forint értékben jegyzett HVB Triatlon Tőkegarantált Alapok folytatása. Így azokhoz hasonlóan három, különböző kockázatú portfóliót tartalmaz, melyekben eltérő súllyal szerepelnek a nemzetközi részvénypiaci, magyar pénzpiaci, valamint az EU és japán ingatlanpiaci befektetések. A portfóliók között a befektetőnek nem kell választania, a futamidő lejártakor különleges módszerrel optimalizált hozamból részesül. A három portfólió közül a konzervatív 80 százalékban ingatlan és pénzpiaci befektetést tartalmaz, a dinamikus portfólió pedig 70 százalékban részvényhányadú.

Az alap egyik különlegessége, hogy versenyezteti a legfejlettebb gazdaságokat képviselő G3 országok piacait (USA, EU, Japán) és a feltörekvő CEER országokat (Central-Eastern Europe and Russia, azaz Kelet-Közép Európa és Oroszország). Tőkepiaci elemzők szerint a közép-európai piacok különösen ígéretesek, hiszen a régió vállalatai kiemelkedően profitálhatnak a térségben várható dinamikus gazdasági növekedésből. A kilencvenes évek vége óta jelentős változásokon átesett orosz gazdaság is ígéretes lehetőséget kínál a befektetők számára.

A HVB Hozamhajrá Alap esetében a HVB Banknál már korábban megismert "legjobb útvonal" hozamszámítási módszer biztosítja, hogy mindig a legjobban teljesítő portfólió hozamát kapja meg a befektető. A kifizetési modell különlegességét az adja, hogy nem egyszerűen a lejáratkori legjobb portfólió hozamából részesednek a befektetők, hanem minden negyedévben rögzítik az addigi legjobb elért hozamot, majd ezek átlagát kapják az ügyfelek. Így a befektetők a futamidő alatt folyamatosan kihasználhatják a pozitív tőkepiaci trendeket.

A HVB Hozamhajrá Tőkegarantált Alap futamideje 3,5 év, és már 10 ezer forinttól jegyezhető a HVB Bank fiókhálózatában. A befektetés a 100 százalékos tőkegaranciának köszönhetően teljesen kockázatmentes, az augusztusi jegyzés következtében pedig egészen a 2010-ben esedékes lejáratig kamatadó-mentes.