Zsidózó kazahok, fociőrült iráni csajok

Vágólapra másolva!
Szórakozni ezen a héten legjobban a kazahsztáni tévériporteren lehet, de itt az új Panahi-film is, valamint Jason Statham, aki újra volán mögé ült. Ezeken kívül egy kis első világháborús repkedés, meg egy újabb adag '56-os forradalom érkezik.
Vágólapra másolva!


Borat - 2006

Miről szól? Borat, a kazahsztáni tévériporter Amerikába utazik, hogy riportfilmet készítsen az ottani életről, és feleségül vegye Pamela Andersont.
Ki a rendező? Larry Charles rendezte a filmet, aki olyan vicces tévésorozatokon dolgozott, mint a Seinfeld, a Félig üres és a Törtetők.
Kik a szereplők? Boratot az angol humorista, Sacha Baron Cohen formálja meg, producerét Ken Davitian tévészínész játssza, Pamela Anderson és az amerikaiak saját magukat alakítják.
Kinek ajánljuk? Még egyetlen filmen sem röhögtünk soha ennyit, másfél óra arcizomtorna garantált.

Pályán kívül - Offside - 2006

Miről szól? Iránban a nőknek tilos a belépés a futballmeccsekre, de a tizenéves futballrajongó lányok mégis megpróbálnak fiúnak öltözve belógni a stadionba.
Ki a rendező? A fehér léggömb és A kör alkotója, Jafar Panahi mutatja be ismét az iráni társadalom sajátosságait - ezúttal vígjáték formájában.
Kik a szereplők? A film szereplőit amatőrök játsszák.
Kinek ajánljuk? Azok is bátran megnézhetik ezt a korábbiaknál jóval könnyedebb filmet, akik Panahi előző munkáit esetleg túl komornak vagy nehéznek találták.

Crank - Felpörögve - 2006

Miről szól? Chevnek, a bérgyilkosnak mérget juttattak a szervezetébe riválisa, így hát nagyon gyorsan kell bosszút állnia, és elbúcsúznia barátnőjétől, amíg még életben van.
Ki a rendező? Ez a forgatókönyvet is jegyző Mark Neveldine-ből és Brian Taylorből álló rendezőpáros első nagyjátékfilmje.
Kik a szereplők? Chevet A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső-ben feltűnt Jason Statham alakítja, aki azóta A szállító-ban gyakorolta az akcióhős figurát. Mit sem sejtő barátnőjét Amy Smart játssza, akiből mostanában kevesebb is elég lenne; a múlt héten bemutatott Csak barátok női főszereplője is ő volt.
Kinek ajánljuk? Ha A szállító tetszett, ez is el fog szórakoztatni, Statham még mindig jól vezet.

Flyboys - Égi lovagok - 2006

Miről szól? Mielőtt Amerika belépett volna az első világháborúba, egy csapat amerikai fiatal csatlakozott a francia légierőhöz, és részt vett a németek elleni harcban.
Ki a rendező? Tony Bill színész, rendező és producer is, a '73-as A nagy balhé-val elnyerte a legjobb film Oscar-díját.
Kik a szereplők? A főhőst James Franco alakítja, akit a Freaks & Geeks című sorozatban és a Pókember-ben játszott szerepe miatt is szeretünk (a Trisztán + Izoldá-ról pedig kegyesen megfeledkezünk). Kiképzőtisztjét Jean Reno alakítja, szerelmét a nagyjából ismeretlen Jennifer Decker játssza.
Kinek ajánljuk? Csak a háborús-repülős filmek szerelmeseinek.

Budakeszi srácok - 2006

Miről szól? Az '56-os forradalmat megelőző időszakot és a forradalmat ismerjük meg egy tizenéves fiú, Istvánka szemszögén keresztül.
Ki a rendező? Erdőss Pál, aki főleg tévéfilmeket rendez, de tavaly láthattuk Üvegfal című filmjét a mozikban.
Kik a szereplők? Kovács Istvánt (akinek A gyermekkor tündöklete című önéletrajzi regényén alapul a film) Veégh Szabolcs játssza, a felnőtt szerepekben olyan ismert színészeket láthatunk, mint Nagy-Kálózy Eszter és Bán János. Huszár Zsolt ezúttal is részt vesz a forradalomban, ahogy tette azt a Szabadság, szerelem-ben is.
Kinek ajánljuk? Kritikusunk szerint "a Budakeszi srácok meglehetősen unalmas film", de "mozgó történelemkönyvnek elmegy".

Bujdosó Bori