Szórakozz a tuti nőddel!

Vágólapra másolva!
Repes a szívünk, mert szeptemberben ritka eseményre kerül sor.
Vágólapra másolva!

Egy olyan klasszikus, szuper jó tinifilm jelenik meg itthon DVD-n, amit már húsz éve hiányolunk a polcunkról: a John Cusack főszereplésével készült Tuti dolog. Ebből az alkalomból egyedülálló lehetőséget kínálunk Gib és Alison rajongóinak: az [origo] filmklub vetítésén szélesvásznon is viszontláthatjátok kamaszkorotok egyik kedvenc filmjét!

John Cusack még nem volt tizennyolc éves amikor eljátszotta a '85-ös Tuti dolog-ban Walter Gibsont, és ezzel megalapozta tinisztár státusát, amit aztán a Better Off Dead-del és a Mondhatsz bármit-tal betonozott be még jó pár évre. Cusack talán a legaranyosabb "balek hősszerelmes" figura a filmek világában, akinek húsz évvel később még mindig ugyanolyan jól állnak az ilyen szerepek, de kölyökképe és szellemes szövege miatt itt egyszerűen ellenállhatatlan.

A sztori igen egyszerű: a főiskolás Walter Gibson (ismertebb nevén Gib) Kaliforniába tart az ország átellenes végéből, hogy haverjával, Lance-szel, és az általa beígért "tuti dologgal", egy szőke szépséggel töltse a téli szünetet. Ezzel egy időben Gib csoporttársa, Alison is ugyanoda igyekszik, hogy több hónap kihagyás után jogászhallgató udvarlójával találkozhasson. A véletlen úgy hozza, hogy ugyanabban az autóban kötnek ki ők ketten, akik egymás szöges ellentétei: Gib laza srác, aki sört reggelizik, mindenen ironizál, és minden bizonnyal meghúzzák angolból, Alison viszont rendezett jó kislány, aki a világért sem térne el a határidőnaplójába bevésett napirendjétől. Persze tudjuk már az elejétől, hogy az út végére úgyis kiderül majd: az ellentétek vonzzák egymást.

Bár ez kétségtelenül Cusack filmje, az Alisont alakító Daphne Zunigát sem felejthetjük el, akinek szintén ez a film jelentette a kiugrást, bár nem sikerült akkorát dobbantania, mint partnerének, és a széles vászon helyett főképp a tévében villogott ezután, például a Melrose Place-ben. A névtelen Tuti Dolognak ugyan nem sok szerep jut a filmben, de róla is emlékezzünk meg: Nicollette Sheridan alakítja a szőkeséget, akit mostanában a Született feleségek szexéhes nőstényeként láthatunk. A film még egy csemegét tartogat a figyelmes nézők számára: Lance-t a huszonkét éves Anthony Edwards, azaz Green doki alakítja.

Ha szeretnéd megtekinteni a Tuti dolog című filmet az [origo] filmklub szeptember 18-i exkluzív DVD-vetítésén, nem kell mást tenned, mint megválaszolni az alábbi kérdést, s a helyes választ a lakcímeddel együtt elküldeni a [email protected] címre. A levél tárgya "Tuti dolog" legyen!

Kinek a regényén alapult a John Cusack főszereplésével készült Pop, csajok, satöbbi című film?

A) Nick Hornby
B) Rick Moody
C) Philip K. Dick

A helyes megfejtést beküldők közül 75 játékost sorsolunk ki, akiket mozipartnerükkel együtt meghívunk a Palace Mom Park moziban szeptember 18-án hétfőn 20 órától kezdődő vetítésünkre. Az előadásra jegyet vásárolni nem lehet.

A játék egyfordulós, ideje: 2006. szeptember 4. - 14. A sorsolásra 2006. szeptember 15-én kerül sor. A játékban a T-Online Magyarország Zrt. munkatársai nem vehetnek részt, a nyerteseket e-mail értesítjük.

Amennyiben kérdés merült volna fel benned a játékkal kapcsolatban, azt itt felteheted.