Terrortámadás és egyéb elkerülendő veszélyek

Vágólapra másolva!
A héten mozikba érkező négy film közül a legnyomasztóbb, valós eseményeket feldolgozó dráma a legjobb. Sokkal inkább ajánljuk, mint az unalmas akciófilmet, a nem túl szépen animált gyerekfilmet vagy a gagyi tinifilmet.
Vágólapra másolva!

A United 93-as - United 93 - 2006

Miről szól? Arról az egy és negyed óráról, amelyet a United Airlines eltérített 93-as járata a levegőben töltött 2001. szeptember 11-én, mielőtt lezuhant volna.
Ki a rendező? Paul Greengrass, az életszerű Véres vasárnap és a kevésbé életszerű Bourne-csapda alkotója rendezte a filmet.
Kik a szereplők? A 33 utast, 7 dolgozót és 4 terroristát viszonylag ismeretlen színészek alakítják.
Kinek ajánljuk? A valós eseményeket a lehető leghitelesebben visszaadó filmtől senkinek sem lesz jobb kedve, de nem árt emlékezni rá, hogy mi történt aznap.

A testőr - The Sentinel - 2006

Miről szól? Pete Garrison titkosügynök meg van róla győződve, hogy a testületbe beépült egy merénylő, aki az elnök életére tör. Hiába állítják félre, Garrison nem adja fel a fantomellenféllel szembeni harcot.
Ki a rendező? Clark Johnson színészként és rendezőként is ismert, legutóbbi filmje a S.W.A.T. volt.
Kik a szereplők? Garrisont a korát elfogadni képtelen Michael Douglas alakítja, korábbi beosztottjai, akik utána nyomoznak, Kiefer Sutherland és Eva Longoria (Született feleségek). Az elnök feleségét Kim Basinger játssza.
Kinek ajánljuk? Szerintünk senki sem kíváncsi a nyolcvanhatodik ugyanolyan ügynökös filmre és Douglas szemráncaira, de lehet, hogy tévedünk.

Rém rom - Monster House - 2006

Miről szól? Három kiskamasz rájön, hogy a szomszédságukban álló, romos ház valójában egy szörnyeteg, amely mindenkit felfal, aki a közelébe merészkedik. Persze senki sem hisz nekik.
Ki a rendező? Ez Gil Kenan első filmje.
Kik a szereplők? Rajzolt kiskölykök, házak és tamáskodó felnőttek.
Kinek ajánljuk? A film három főszereplőjével egykorú gyerekek lehet, hogy izgisnek találják, felnőtteknek nem sokat ígér.

Party gimi - Dirty Deeds - 2005

Miről szól? Egy amerikai gimiben vagyunk, ahol a diákokat leginkább az a kérdés köti le, hogy valakinek sikerül-e kiállnia az egész éjszakás szívatós próbát a tanév első péntekén. Zach, hogy imponáljon az általa kiszemelt lánynak, megpróbálja a lehetetlent.
Ki a rendező? David Kendall, akit általában csak tévében engednek rendezni.
Kik a szereplők? Zachet a Szívek szállodája Jesseként megismert Milo Ventimiglia alakítja, a reménybeli barátnőt Lacey Chabert játssza, akit legutóbb egy másik tinifilm, a Bajos csajok egyik mellékszerepében láthattunk.
Kinek ajánljuk? A vicceskedő gimis filmek műfaját nem ez az alkotás fogja megújítani, de legalább lehet tudni előre, hogy mit várhatunk tőle. (Nem sokat.)

Bujdosó Bori