Áradjon a tesztoszteron!

Vágólapra másolva!
Végre mozikban az egész estés tesztoszteronbomba, a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb sorozata alapján készült Miami Vice. Válaszolj kérdésünkre, és nézd meg Colin Farrell és Jamie Foxx májerkedését premier előtt az [origo] filmklub vetítésén! 
Vágólapra másolva!

Nyár végére hozzánk is megérkezik Michael Mann-nak, az egyik legdögösebb amerikai rendezőnek az új, ismét meglehetősen dögösnek ígérkező filmje. Mann az, aki a zseniális Szemtől szemben-t készítette Al Pacinóval és Robert De Niróval, illetve a lassú, de ütős A bennfentes-t és a Collateral-t, amelyben még Tom Cruise is jó tudott lenni. Ő alkotta meg több mint húsz éve a Miami Vice című, legendássá vált tévésorozatot, és benne a két hiperkúl zsaru figuráját: az alligátorával egy lakóhajón lazázó Crockettet és a New Yorkból érkezett fekete bőrű Tubbsot.

Mann most régi álmát váltotta valóra azzal, hogy előásta a sztorit, és egész estés filmet rendezett belőle. A szereposztás meggyőző: Crockettet - akit eredetileg Don Johnson játszott - Colin Farrell, Tubbsot (eredetileg Philip Michael Thomas) Jamie Foxx alakítja, akik pont azt a nagyvonalú macsóságot képviselik hitelesen, ami ehhez a két főszerephez kell. Nem a magasröptű és mély értelmű történet miatt fogjuk megnézni ezt a filmet, elöljáróban fölösleges is túlságosan részletezni a cselekményt, de természetesen lesznek benne drogügyletek, korrupt és lelkiismeretes zsaruk, motorcsónakok és szexi nők is.

Utóbbiakat a Tubbs partnerét alakító Naomie Harris és a Farrell fejét elcsavaró Gong Li képviseli. Harrist legutóbb A Karib-tenger kalózai második részében láthattuk, igaz, erősen elmaszkírozva: ő alakította a bevérzett szemű jósnőt, Tia Dalmát, Gong Li pedig a kegyetlen Hatsumomót játszotta az Egy gésa emlékiratai-ban. A Mannra jellemző tökéletesen kidolgozott képi világ megteremtéséről a digitális technika mellett a Collateral-t is fényképező Dion Beebe gondoskodott.

A film velejét adó akciójelenetek rendezésével kapcsolatban Mann egy interjúban így számolt be: "Számomra egy akciójelenet csak akkor indokolt, ha teljesen dramatizált. Más szavakkal, ha le lehet bontani részekre úgy, mint egy beszélgetős jelenetet. ... Az a célunk, hogy a közönséget bevonjuk a jelenetbe, mintha tényleg éppen ez történne velük, ezért igyekszem olyan hihetően és valószerűen megoldani, amennyire csak lehet. Jamie és Colin rengeteget dolgoztak a film előkészítése során, így hát tényleg mindent meg tudnak csinálni, amit a filmben megcsinálnak. A miami kommandósoknál gyakoroltak éles lőszerrel, biztonságos körülmények közt. A lényeg az, hogy maguk is elhitték, hogy képesek lennének erre a melóra, hiszen valóban képesek voltak."