Az öreg bérgyilkosnő a fia szeretője lesz

Vágólapra másolva!
A Szörnyek keringője producere megrendezte első filmjét, amely nem kevésbé bevállalós, mint a korábbi nevéhez fűződő alkotások: Lee Daniels egy öreg bérgyilkosnőről és a mostohafiáról szóló történetet vitt vászonra.
Vágólapra másolva!

Egy fekete nő, aki beleszeret halott férje fehér bőrű kivégzőjébe, és egy pedofil férfi, aki tizenkét év börtön után megpróbálja újrakezdeni az életét. Ők voltak Lee Daniels producer első két filmjének főszereplői; előbbi természetesen Halle Berry a Szörnyek keringőjé-ben, utóbbi Kevin Bacon a nálunk nem forgalmazott The Woodsman-ben. A 47 éves, fekete bőrű, nyíltan homoszexuális producer, aki nem riad vissza a rizikós témáktól, legújabb filmjét már maga rendezte, amely valószínűleg legalább olyan sok vitát vált majd ki, mint az előző két alkotás.

Lee Daniels Shadowboxer című thrillerje Amerikában ezen a héten kerül a mozikba. A film szereplői és sztorija hétköznapinak semmiképp sem nevezhetők: egy Rose nevű idősödő fehér bérgyilkosnő és Mikey, a szintén bérgyilkos, fekete mostohafia történetét ismerjük meg, akik amellett, hogy együtt dolgoznak, még szeretők is. Rose megtudja, hogy rákos, és már nem sok ideje van hátra, ezért már csak egy utolsó megbízást vállal el Mikey-val együtt. Amikor azonban rájönnek, hogy a nő, akit meg kellene ölniük, terhes, inkább mindhárman megszöknek a megbízó elől.

A film szereposztása nem kevésbé meglepő, mint maga a sztori: Rose-t a hatvanéves angol Dame Helen Mirren alakítja, aki A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretőjé-ben a feleség volt, Mikey-t pedig a komikus és akciófilm-szerepeiről ismert Cuba Gooding Jr. játssza. A furcsa párost a mellékszereplők tarka csapata egészíti ki: a testes fekete bőrű komika, Mo'Nique egy crackfüggő nőt alakít, akit az eredeti forgatókönyv szerint egy csontsovány fehér húszévesnek kellett volna eljátszania, ezért, amikor a rendező Mo'Nique-ot választotta a szerepre, a forgatókönyvíró levetette a nevét a stáblistáról, valamint Stephen Dorff (Penge) és a popzenész Macy Gray.

Daniels merész filmjei alacsony költségvetéssel készülnek, rendszerint 5 millió dollárnál kevesebből. Hogy a sztárok miért hajlandók szinte ingyen szerepelni az alkotásaiban, azt a rendező-producer a filmjeiben megjelenített különleges világgal magyarázza: "Kicsit európaias, kicsit meleg, kicsit gettós, és ők imádnak ebben a világban létezni." Daniels a színészeitől megköveteli, hogy egójukat hagyják a forgatási helyszínen kívül, de saját magát sem kíméli: a film forgatását követően szívrohamot kapott, amin a stáb tagjai állítólag cseppet sem lepődtek meg, mivel Daniels evést és alvást elhanyagolva robotolt végig. Úgy tűnik, ez nem tántorította el a további kihívásoktól: már zajlanak a Mariah Carey főszereplésével készülő Tennessee című film előkészületei, amelyben produceri teendőket lát el, és tervei szerint jövőre ismét megpróbálkozik a rendezéssel is.