Adrien Brody nyomoz Ben Affleck gyilkosa után

Vágólapra másolva!
Nyilván nem véletlenül a Superman visszatér bemutatójához időzítve, mostantól tekinthető meg az interneten a Hollywoodland című film előzetese, amelynek a cselekménye Superman legendás megformálója, George Reeves tisztázatlan halála körül forog. A főszerepben Adrien Brodyt és Ben Afflecket láthatjuk.
Vágólapra másolva!

Reeves 1952 és '58 közt alakította a szuperhőst az Adventures of Superman című klasszikussá vált tévésorozatban, arca az amerikai közönség számára teljesen összeforrt a kezeslábast viselő figuráéval. '59 nyarán egy éjszaka Reeves partit adott a házában, majd hajnalban felment a szobájába. A vendégek hamarosan lövéseket hallottak, és Reevest holtan találták. Bár a színész halálát a rendőrség öngyilkosságnak minősítette, azóta is találgatások tárgya, hogy valójában mi történt, mert több gyanús, gyilkosságra utaló körülmény is fennállt, például, hogy a szoba falában golyónyomokat találtak.

A film címe Hollywood hőskorára utal, amikor még a később megrövidült "Hollywoodland" felirat magasodott Los Angeles fölé. Egy magánnyomozó (Adrien Brody) történetét követjük, aki Reeves (Ben Affleck) halálának körülményeit próbálja feltárni, és arra a következtetésre jut, hogy az eset kapcsolatban állhat Reevesnek és Toni Mannixnek (Diane Lane) a viszonyával. Utóbbi az MGM filmstúdió elnökének felesége volt, de titkos szerelmi viszonyt folytatott a színésszel.

A parádés szereposztású film mellékszerepeiben feltűnik a stúdiófőnököt alakító Bob Hoskins, valamint Molly Parker és Kathleen Robertson is, akire - bármiben játsszon is még a jövőben - mi már örökké csak a Beverly Hills 90210 Clare-jeként fogunk hivatkozni. Az előzetes alapján izgalmasnak ígérkező filmet Allen Coulter rendezte, aki eddig csak tévésorozatokban jeleskedett (de azok közül sokban, többek közt Szex és New York, Sírhant művek és Sopranos-epizódokat is rendezett). A film amerikai bemutatója szeptember 8-án lesz.