Kalandozz kalózokkal!

Vágólapra másolva!
Rögtön itt a nyár egyik legjobban várt szórakoztató filmje: A Karib-tenger kalózai második része július 20-án érkezik a mozikba. Játssz velünk, és ha szerencsés leszel, premier előtt megnézheted, hogy Sparrow kapitány és barátai hogyan szállnak harcba a poliparcú kísértetkalóz ellen.
Vágólapra másolva!

A Fekete Gyöngy átka után A holtak kincsé-ben folytatódnak a karib-tengeri kalózok kalandjai. A filmben visszatérnek az első rész főszereplői: a kótyagos Jack Sparrow kapitány, és barátai, Will és Elizabeth. Sparrow-nak ezúttal is természetfeletti kalózokkal gyűlik meg a baja: kiderül ugyanis, hogy egy régi vérszerződés miatt még mindig a legendás Davey Jonesnak, a Bolygó Hollandi nevű szellemhajó kapitányának az adósa. Jacknek mihamarább rendeznie kell a tartozását, különben örök átokra és szolgaságra ítéltetik. Emiatt meghiúsul Will és Elizabeth esküvője, ugyanis úgy alakul, hogy ők is kénytelenek elkísérni Sparrow-t a nagy kalandra.

A második részt (és mellesleg a most készülő harmadikat is) ugyanaz a csapat készítette, mint az elsőt: a rendezői székbe Gore Verbinski, A mexikói és Az időjós alkotója ült, a producer Jerry Bruckheimer, akinek a nevéhez olyan hollywoodi sikerek fűződnek, mint az Armageddon vagy a Pearl Harbour. A 200 millió dollárból készült film látványosságát a grandiózus díszletek és számítógépes trükkök mellett az eredeti karib-tengeri helyszíneken felvett jelenetek garantálják. Természetesen a film főszereplői ugyanazok, mint akiket az első részben megismertünk. Johnny Depp bizonyára újból élvezetes ripacskodással formálja meg a léhűtő Sparrow-t, a szerelmes Will és Elizabeth szerepében pedig ismét Orlando Bloomot és Keira Knightleyt láthatjuk - utóbbit néha abroncsos, máskor férfiruhába öltözve. Davey Jonest Bill Nighy alakítja, aki digitálisan "elmaszkírozva" jelenik meg a vásznon: zöldes színben játszó arcából polipkarok sokasága tekereg. Az alkotók elmondása szerint ezúttal nem egyedül Sparrow áll a film középpontjában, hanem Will és Elizabeth figuráját is jobban megismerhetjük.

A rendező a nagy népszerűségű első részt követő felfokozott várakozásokkal kapcsolatban egy interjúban elmondta, hogy "szerintem a közönség nem azt akarja, amit akar. Szerintem azt akarják, amit még nem képzeltek el soha. Nem cipész vagyok, nem az a célom, hogy valami kényelmeset gyártsak, hanem, hogy valami olyat, ami ismeretlen helyekre viszi el őket, ami más, mint amire számítottak."