Superman acélosan tér vissza

Vágólapra másolva!
A szuperhős magabiztosan szárnyalt a mozijegy-eladási lista élére, lekörözve a tavalyi Batman: Kezdődik! eredményét is. A közönség képregényhősökre kevésbé fogékony részét pedig a designer-ruhák és Meryl Streep csábították a mozikba.
Vágólapra másolva!

A Superman Amerikában múlt hét szerdán tért vissza a mozikba, és mindenki lélegzetvisszafojtva várta, hogy a csaknem húsz éve gyászos bukással befejeződött Superman-sorozat újbóli életre keltése, milyen fogadtatásra talál. Nos, nagyon úgy tűnik, a közönség még mindig imádja a szuperhősöket: a Superman visszatér ugyan nem szárnyalta túl a Pókember vagy az X-Men 3 nyitását, de felülmúlta a tavalyi Batman: Kezdődik!-ét öt nap alatt gyűjtött, 84,2 millió dolláros bevételével.

Dan Fellman, a Warner Bros. forgalmazási igazgatója arra számít, hogy a film hét nap múltán kb. 110 milliós bevételnél tart majd, és ahogy mondja: "ha sikerül az első hét nap alatt csatlakoznod a 100 milliósok klubjához, büszke lehetsz magadra". A Superman visszatér teljesítménye, a film költségeihez viszonyítva már nem tűnik annyira ütősnek; a világ legdrágább filmjei közé tartozó alkotás, a reklámkampányra fordított összeggel együtt 260 millió dollárba került.

A toplista második helyén egy meglepetéssiker áll: a Meryl Streep és Anne Hathaway főszereplésével készült Az ördög Pradát visel, amely a divat világából űz gúnyt, miközben elsősorban a női nézőknek kedveskedik rengeteg designer-ruha felvonultatásával. A 35 millió dollárból készült film 27 milliós bevételre tett szert a hétvégén, amely Streep és Hathaway számára is a legerősebb nyitás, amelyet főszereplőként valaha produkáltak. A publikum többsége nyilván a szuperhősökre allergiás hölgyekből állt, a közönség 79%-át nők tették ki.

A két új bemutató a harmadik helyre parancsolta a távkapcsolóval kattintgató Adam Sandlert a Távkapcs-ban, és negyedikre a Verdák-at. Előbbi film tíz nap után már 78 millió dollárnál tart, utóbbinak ez volt a negyedik hétvégéje, és 182 milliót gyűjtött be eddig, amellyel ez a film az idei harmadik legsikeresebb az X-Men 3 és A Da Vinci-kód nyomában. A toplista ötödik helyén tartja magát a Jack Black főszereplésével készült, hamarosan nálunk is bemutatásra kerülő Nacho Libre című vígjáték 65 milliós összbevétellel.