Scarlett és a buckalakók

Vágólapra másolva!
Hat új premierfilm a mozikban. Mi a brooklyni mester művére, vagy a francia zongoristára szavaznánk, de akad még két sivatagos - egyik ijesztgetős, másik megható -, egy kutyás a gyerekeknek és egy veszélytelenül idétlen is.
Vágólapra másolva!

Match Point - 2005

Miről szól? Eleinte a teniszoktató Chris minden vágya az, hogy bekerüljön a gazdag és előkelő angol társaságba, amikor azonban megismeri a vonzó Nolát, más jellegű vágyak is erőt vesznek rajta.
Ki a rendező? A 70 éves Woody Allen újít: New York helyett London, pszichoanalízis helyett szex, komédia helyett film noir.
Kik a szereplők? Christ a szexi ír Jonathan Rhys Meyers (Velvet Goldmine) alakítja, Nolát a még szexibb amerikai Scarlett Johansson. Chris belépője az előkelő társaságba Chloe, azaz Emily Mortimer.
Kinek ajánljuk? Természetesen mindenkinek!

Halálos szívdobbanás - De battre mon coeur s'est arreté - 2005

Miről szól? Thom kisstílű bűnöző, mint az apja, de lehetne zongorista is, mint az anyja. El kéne döntenie, hogy milyen életet akar élni, de ez nem olyan egyszerű.
Ki a rendező? Jacques Audiard, a Férfiak mélyrepülésben és a Számat figyeld rendezője.
Kik a szereplők? Thomot Romain Duris alakítja, aki a Lakótársat keresünk óta szemmel láthatóan felnőtt. Apja Niels Arestrup, szerelme Aure Atika, aki egy másik heti premierfilmben, a Tutira kamuzunk-ban is látható.
Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek a Ragyogj! túl szentimentális volt.

Sziklák szeme - The Hills Have Eyes - 2006

Miről szól? Wes Craven '77-es filmjének remake-jében egy család autóval vág át a sivatagon, de útközben lerobbannak egy elhagyatott vidéken, ahol az amerikai hadsereg régebben atomkísérleteket végzett. Kiderül, hogy a civilizációtól elszigetelt helyen mutáns emberek élnek, akik nem kifejezetten vendégszeretők.
Ki a rendező? Alexandre Aja, a Magasfeszültség rendezője, aki a következő (kilencedik) Halloween-filmet készíti majd.
Kik a szereplők? A családanya Kathleen Quinlan, a családapa Ted Levine, legidősebb lányuk Vinessa Show, az ő férje Aaron Stanford.
Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretnének a kamera előtt nagyon gyorsan cikázó mutánsokon ijedezni.

Tutira kamuzunk - La Vérité si je mens - 1997

Miről szól? A munkanélküli Eddiet felveszik egy textilgyárba, azonban hamarosan ráébred, hogy zsidó közösségbe csöppent, ahol róla is azt hiszik, hogy zsidó. A goj Eddienek mindenféle hazugságot kell kitalálnia, hogy fenntartsa a látszatot.
Ki a rendező? Thomas Gilou, aki itt nem állt meg, négy évvel később elkészítette a folytatást is, amelyet két hét múlva mutatnak be nálunk.
Kik a szereplők? Eddiet Richard Anconina alakítja, főnökét Richard Bohringer, aki a Szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretőjé-ből a szakács volt.
Kinek ajánljuk? Másfél óra könnyed idétlenségre vágyóknak.

Bab' Aziz - A sivatag hercege - 2005

Miről szól? Egy vak dervisről és kis unokájáról, akik a tunéziai sivatagban igyekeznek egy dervistalálkozóra, és közben nagyon szépek és meghatóak.
Ki a rendező? Ez Nacer Khemir harmadik nagyjátékfilmje.
Kik a szereplők? A címadó nagypapa Parviz Shaminkhou, unokája Maryam Hamid.
Kinek ajánljuk? Azoknak, akik még sosem láttak sivatagi road moviet, de szeretnének.

Összekutyulva - The Shaggy Dog - 2006

Miről szól? Egy fickóról, aki néha átmegy kutyába.
Ki a rendező? Brian Robbins, aki a Prérifarkas blues-t is csinálta, legutóbbi filmje pedig a Halálbiztos vizsga volt.
Kik a szereplők? A kutyává átvedlő főhős Tim "Télapu" Allen, szerencsétlen családja Kristin Davisből (ismertebb nevén Charlotte a Szex és New Yorkból), Zena Greyből és Spencer Breslinből áll.
Kinek ajánljuk? Inkább ajánlanánk az '59-es eredetit, amely alapján ez a remake készült, ha elérhető volna.