Rosberg lehet Alonso utóda

Vágólapra másolva!
A nyári szünetben is folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy melyik pilóta merre folytatja pályafutását a jövő évi szezonban. A legújabb pletykák szerint Fernando Alonso komolyan gondolja a Renault-hoz való visszatérést, míg Nico Rosberg éppen a spanyol helyére érkezhet a McLarenhez.
Vágólapra másolva!

Alonsót egyébként a minap a BMW Sauber istállóval is kapcsolatba hozták. A német csapat ráadásul egyáltalán nem zárkózna el a kétszeres világbajnok szerződtetésétől.

A német Bild am Sonntag szerint Rosberg az év végén átigazol Ron Dennis csapatához, ahol a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso helyét veheti át. A szakértők már korábban is hangoztatták, hogy az 1982-es világbajnok, Keke Rosberg fiának helye lenne bármelyik élcsapatnál, hiszen a Williamsnél már többször is bebizonyította a szezon folyamán, hogy mire képes. Nyilván az üzlettel maga Sir Frank Williams sem járna rosszul, aki valószínűleg dollármilliókat kapna versenyzőjéért.

Ami Fernando Alonsót illeti, a Forma-1-es körökben azt állítják, hogy a McLarennél elégedetlen világbajnok minden valószínűség szerint visszatér korábbi csapatához. A spanyol Marca tudni véli, hogy Flavio Briatore, a Renault főnöke még a Török Nagydíj előtt személyesen szeretne találkozni volt pilótájával.

A Marca szerint Briatore eredetileg az ifjabbik Nelson Piquet-vel és Heikki Kovalainennel tervezte a 2008-as szezont. Ez a felállás azonban még változhat, főleg azért, mert Alonso menedzsere, Luis Garcia Abad és a kétszeres világbajnok édesapja, Jose Alonso a Hungaroringen váratlan látogatást tett a Renault motor home-jában. A spanyol újság arról értesült, hogy a trió állítólag egy héttel a Magyar Nagydíj után másodszor is találkozott.