Räikkönen próbálkozott, de nem bírt Hamiltonnal

Vágólapra másolva!
A Ferrari finn pilótája, Kimi Räikkönen a harmadik rajtkockából indulhatott a Magyar Nagydíjon, miután Fernando Alonsót öt hellyel hátrébb sorolták. A finn ugyan a startnál a második pozícióba lépő Nick Heidfeldet még legyűrte, azonban Lewis Hamiltont a verseny végéig nem sikerült megelőznie.
Vágólapra másolva!

Räikkönen nyolc ponttal távozhatott a Hungaroringről, ám az összetettben élen álló Hamiltonnak már így is húsz pontos előnye van.

A Jégember azzal a céllal érkezett a Magyar Nagydíj helyszínére, hogy a világbajnokságban előtte álló három riválisát legyőzze a mogyoródi aszfaltcsíkon: "Vasárnap az volt a legfőbb célom, hogy az egyéni világbajnoki címért folyó küzdelemben közelebb kerüljek az előttem állókhoz. Ez nem sikerült maradéktalanul, ezért nem lehetek teljesen boldog."

"Tudtuk, hogy nagyon jó versenygéppel állhatunk majd rajthoz és ez így is volt. Amint kitisztult előttem a pálya, nagyon jó tempóban tudtam autózni, de ez nem volt elég a győzelemhez"- ismerte el Räikkönen.

A Ferrrari pilótája és a Magyarországon rajt-cél győzelmet arató Hamilton, egymástól nem is igen tudtak leszakadni, ám a finn sosem tudta annyira megközelíteni az újoncot, hogy az előzés szempontjából egyébként is nehéz pályán, elvegye tőle az elsőséget.

"Ha egy nagyjából hasonló sebességű autóval találod szembe magad, akkor azt nagyon nehéz megelőzni egy olyan pályán, mint a Hungaroring, hacsak nem hibázik előtted."

"A verseny végéig harcoltam és megpróbáltam nyerni, de nem volt igazi esélyem arra, hogy elmenjek Hamilton mellett. Együtt jöttünk először a bokszba és ennél a pontnál, az üzemanyag-mennyiség megválasztása döntőnek bizonyult a futam végkimenetele szempontjából"- összegezett a világbajnokságban harmadik helyre előrelépő versenyző.

Räikkönen szerint azonban a Ferrari folyamatosan fejlődik, ezért nem aggódik: "Apránként, ahogy a pálya javult és egyre jobb lett a gumik tapadása, az én teljesítményem is javult. Világos, hogy néhány pályán sokszor szenvedünk a kvalifikáció alatt, ezért rá kell jönnünk arra, hogy ez miért is van így."

"Szerintem az előttünk álló versenyeken, leghamarabb Isztambulban, a helyzetnek mindenképpen javulnia kell"- bizakodott a finn.