Liuzzi nem lepődött meg Bourdais szerződtetésén

Vágólapra másolva!
Vitantonio Liuzzi, a Toro Rosso csapat pilótája egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy jövő évtől már nem ő vezeti az istálló egyik versenyautóját. Az olasz szerint már régóta rossz hangulat uralkodik a gárdán belül.
Vágólapra másolva!

A "Vörös Bikák" pénteken jelentették be, hogy 2008-tól a francia ChampCar bajnok, Sébastien Bourdais lesz Sebastian Vettel csapattársa. Vettelt az Európa Nagydíj után igazolta le a kiscsapat az amerikai Scott Speed helyére.

A Toro Rosso vezetői, a társtulajdonos Gerhard Berger és a csapatfőnök Franz Tost, a szezon alatt rengeteg alkalommal kritizálta a Speed-Liuzzi párost, és a vezetők többször nyilvánosan is elmondták, hogy más felállásban tervezik a 2008. évi rajtot.

Liuzzi elismerte, hogy az istállóval való kapcsolata jelentősen megromlott az idén, ezért az elválás elkerülhetetlen volt: "Már vártam ezt a pillanatot, mert a csapaton belüli helyzet egy ideje csak egyre rosszabb"- mondta Liuzzi a Gazzetta dello Sportnak Bourdais leigazolásának bejelentése után.

Az olasz pilóta ennek ellenére optimista maradt és nagyon bízik abban, hogy a jövő évben is a mezőnyben maradhat: "Már gyerekként is arról álmodtam, hogy egyszer a Forma-1-ben vezetek, ezért az elsődleges célom az, hogy a sorozatban maradjak. Két csapattal is kapcsolatban állok, de ha nem tudunk megegyezni, akkor célba veszem az Egyesült Államok valamelyik versenyszériáját."