Jean Todt teljes hatáskörben járhat el jogi ügyekben

Vágólapra másolva!
A Ferrari csapat igazgatótanácsa kedden megtárgyalta és jóváhagyta a kémbotránnyal és szabotázsakcióval kapcsolatban történteket, beleértve a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnökének döntését is. A testület Jean Todt csapatfőnököt jelölte ki, aki a csapat nevében eljárhat az ügyben.
Vágólapra másolva!

A testület Maranellóban elemezte a ferraris Nigel Stepney és a mclarenes Mike Coughlan ellen megkezdett pereket, amelyeket az olasz gárda továbbra is eltökélten folytatni fog, illetve ha szükséges, akkor további lépéseket kezdeményez.

A Ferrari közleményében az áll, hogy a testület megerősítette a Nigel Stepney és a mclarenes Mike Coughlan elleni jogi eljárások folytatását. Emellett továbbá figyelemmel volt az FIA világtanácsának július 26-i döntésére, valamint az FIA elnökének, Max Mosley-nak keddi határozatára, ami szerint a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróságon a Ferrari, mint károsult fél előadhatja a kémüggyel kapcsolatos verzióját. Az igazgatótanács Jean Todt csapatfőnököt hatalmazta fel arra, hogy a Ferrari nevében járjon el jogi ügyekben.

"A testület minden tekintetben felhatalmazza Jean Todt csapatfőnököt arra, hogy a jelenleg kémkedési ügyben, és szabotázsakcióban folyamatban lévő jogi eljárásokat véghez vigye, illetve ha szükséges, új eljárásokat kezdeményezzen a csapat nevében, Olaszországban és külföldön egyaránt. Ez vonatkozik minden polgári, bűnügyi, közigazgatási és sporthoz kapcsolódó jogi ügyletre."