Briatore angol focicsapat tulajdonosa lehet

Vágólapra másolva!
Egy angol újság értesülése szerint Bernie Ecclestone-hoz hasonlóan Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke is angol labdarúgó csapatot akar venni. Az olasz még a Török Nagydíj előtt a londoni Queen Park Rangers (QPR) tulajdonosa lehet.
Vágólapra másolva!

A Sun című lap úgy tudja, hogy Briatore a klubért állítólag nem kevesebb, mint 22 millió angol fontot, vagyis nagyjából 8,5 milliárd forintot hajlandó kifizetni.

Ha az üzlet valóban létrejön, akkor a nyugat-londoni alakulat nem csak annak örülhet, hogy sikerül 17 millió fontos adósságát eltörölni, hanem annak is, hogy Briatore további pénzösszeget utal a John Gregory igazgatta csapat számlájára. A plusz bevételt a januári átigazolási időszakban minden bizonnyal új játékosok vásárlására költi a klub.

"Briatore úr nagyon várja már, hogy részese legyen az angol futballnak"- közölte az olasz csapatfőnök szóvivője. "A QPR egy olyan klub, amely gazdag múlttal rendelkezik és most szép jövő elé néz."

A csapat elnöke, Gianni Paladini is elégedetten nyugtázta a megállapodást: "A szurkolók álma valóra válik, hiszen a klub megmenekül a csődtől. Briatore úr vissza akarja juttatni csapatunkat az első osztályba oly módon, ahogyan Mohamed Fayed is tette a Fulham gárdájával."

A QPR 1996-ban szerepelt utoljára az angol első osztályban.