Alonso és Heidfeld jövőre csapattársak lehetnek

Vágólapra másolva!
A német forrás nem szolgált meglepetéssel, amikor hírül adta, hogy a BMW Sauber hamarosan 2008-ra is hosszabbít Nick Heidfelddel. Az viszont már lényegesen nagyobb szenzációnak számít, hogy jövőre Fernando Alonso lesz a német csapattársa.
Vágólapra másolva!

A McLaren-Mercedesnél a pilóták közt elmérgesedett a viszony, Fernando Alonso és Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj óta nemhogy nem eszik egymás tenyerében, de szíve szerint nem is találkozna a másikkal.

A mezőny jelenleg a nyári szünetet tölti, de a médiának éppen a Hungaroringen történt események miatt van min csámcsognia. Alonso jövőjével kapcsolatban már több verzió is napvilágot látott az elmúlt napokban, most itt egy újabb.

A McLarennél zajló civakodásból ugyanis a híresztelések szerint a BMW húzhat hasznot, a wokingiaktól év végén minden bizonnyal távozó kétszeres világbajnok ugyanis Münchenbe teheti át székhelyét.

Az Express szerint ugyanis ha Alonso valóban odébbáll, akkor csakis egy győzelemre esélyes csapat jöhet szóba számára, a BMW pedig az eddigi fejlődését figyelembe véve jövőre mindenképpen ilyen lehet. Tovább növeli a német gárda esélyeit, hogy a Ferrari nem tervez Alonsóval, a Renault pedig igencsak messze van a világbajnoki formától.

A BMW motorsport igazgatója, Mario Theissen el is tudná képzelni a közös munkát a spanyol pilótával: "Mióta fuzionáltunk a Sauberrel, azóta folyamatosan fejlődünk, és elértük, hogy igazi élversenyzők számára is érdekessé tegyük a csapatunkat. Nem az a kérdés, hogy elég jók lennénk-e egy világbajnoknak, hanem az, hogy milyen konfigurációval tehetjük meg előre a következő lépést"- nyilatkozta a már említett kölni lapnak a német szakember.

Heidfeld hivatalosan még nem rendelkezik érvényes szerződéssel 2008-ra, de egyes hírek szerint már csak formaságok vannak hátra. Robert Kubica, a BMW jelenlegi másik versenyzője is érvényes kontraktussal bír, és a vezetőség is elégedett vele, de Alonso kedvéért valószínűleg szívfájdalom nélkül félreállítanák a lengyelt.

Az Alonso-Heidfeld páros roppant ütőképes lenne, de sokan hasonló helyzettől tartanak, mint ami jelenleg a McLarennél is zajlik. A pilóták pontversenyében jelenleg az ötödik helyen álló Heidfeld ügynöke, Werner Heinz azonban nem tart ettől: "Miért ne férne meg egymás mellett Heidfeld és Alonso? Nick jelenlegi teljesítményét látva, egyáltalán nem féltem őt."