A McLaren-Mercedes fellebbezett a büntetés ellen

Vágólapra másolva!
Mint azt mi is megírtuk, a versenybírák Fernando Alonsót a pole pozícióból a hatodik rajtkockába sorolták vissza, a McLarentől pedig a futam után elveszik a Magyar Nagydíjon szerzett konstruktőri pontjait. A brit csapat fellebbezett a döntés ellen.
Vágólapra másolva!

A csapatra azért szabtak ki ekkora büntetést, mert Alonso a kvalifikáció utolsó perceiben a bokszutcában feltartotta csapattársát, Lewis Hamiltont. A spanyol bő 10 másodpercet álldogált a garázs előtt, pedig már útrakész volt.

Alonso még megkezdhette utolsó gyors körét, mellyel megszerezte az első rajtkockát, de Hamilton már nem ért fel időben az utolsó körre.

A bírák rögtön a történtek után megkezdték a vizsgálódást, majd bejelentették, hogy Alonso csak a hatodik helyről kezdheti meg a futamot, a McLaren-Mercedes pedig, pilótái végezzenek akármilyen pozícióban, a Hungaroringen nem szaporíthatja konstruktőri pontjainak számát. A versenyzők megtarthatják majd a helyezéseik után járó pontokat.

A McLaren a döntés kihirdetése után bejelentette, hogy él jogával, és fellebbezést nyújt be. Az FIA fellebbezési bíróságának meghallgatására majd a vasárnapi futam utáni napokban, egyelőre meg nem nevezett időpontban kerül sor.