Wurznak nincsenek álmatlan éjszakái

Vágólapra másolva!
Alexander Wurz többéves tesztpilótai ténykedés után idén tért vissza a Forma-1-es versenyzők sorába. Az osztrák eddig nyolc pontot gyűjtött, a kaotikus montreali versenyen a dobogó harmadik fokára is felállhatott. Ennek ellenére sorozatos gyenge kvalifikációs eredményt produkál, ami miatt rengeteg kritika éri, ő azonban feladatára figyel.
Vágólapra másolva!

Wurz a távozó Mark Webber helyét vette át a Williamsnél, ahol egy igazán tehetséges ifjú pilóta, Nico Rosberg lett a társa. Bár a német rendre leiskolázza Wurzot az időmérőkön, idei legjobb eredménye csak egy hatodik hely.

A legutóbbi blama Franciaországban történt, ahol a kvalifikáción Rosberg bekerült a legjobb tíz pilóta közé, és kilencedik helyről rajtolhatott, szemben csapattársával, aki már az első körben elvérzett és a tizenkilencedik pozícióból kényszerült nekivágni a versenynek.

Sokakban merült fel az, hogy az osztráknak kétség kívül megszűnik az állása az idén, Wurz azonban nem foglalkozik ezzel, és továbbra is azt állítja, hogy egyre közelebb kerül Rosberghez.

"Nincsenek álmatlan éjszakáim. Tudom, hogy gyors vagyok, és egyre közelebb vagyok a csapattársamhoz. Egyszerűen csak hozzá kell, hogy szokjak az új gumikhoz"- vázolta röviden problémáját a pilóta.

Williams versenyzőjének elmondása szerint annyiról van szó, más pilótákhoz hasonlóan, idén neki is meg kellett küzdeni azzal, hogy hozzászokjon a Bridgestone gumikhoz.

"Talán leginkább egy teniszező helyzetéhez lehetne hasonlítani ezt a szituációt, aki hozzászokott ahhoz, hogy eddig salakpályán játszott, majd most kemény borítású sportpályán kell helytállnia, és ha ez nem felel meg a stílusának, nem passzol hozzá, akkor bizony dolgoznia kell a javulás érdekében. Ez az, amit nekem is tennem kell, de nem aggódom. Meg kell őriznem a higgadtságomat és folytatnom kell a munkát"- fejezte be Wurz.