Tisztul a kép a BMW-nél pilótafronton

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber csapatvezetője, Mario Theissen eddig látszólag nem foglalkozott a jövő évi felállással. Sokan az elmúlt hetekben például számon kérték rajta, hogy miért nem hosszabbította még meg az idén remeklő Heidfeld szerződését. A jelek szerint történt némi előrelépés ebben az ügyben is.
Vágólapra másolva!

Theissen kellemes gondokkal küzd, hiszen Heidfeld és Kubica személyében két remek pilótája van, de a második vonalban ott toporog a nagy tehetségnek tartott Sebastian Vettel is, aki idén már beugróként bemutatkozott a Forma-1-ben. A tehetségnek viszont jót tenne, ha hosszabb távon versenyezhetne a száguldó cirkuszban.

Egyes hírek szerint Heidfeld hamarosan megkapja a várva-várt paksamétát, mely garantálja neki, hogy 2009-ig a csapat versenyzője maradhat. Ez nem meglepő, hiszen kölcsönös az elégedettség, a pilóta és a csapat is közös jövőt tervez.

Heidfeld 2006-ban került a BMW-hez (előtte a Williams-BMW színeiben húzott le egy évet), idei szezonja remekül alakul eddig számára. A világbajnoki címért folyó küzdelemben jelenleg az ötödik helyen áll, nyolc versenyen hatszor tudott pontot szerezni, Montrealban pedig dobogóra is állhatott.

Németországban egyébként gyakori beszédtéma az angol nyelven meglehetősen dallamos, de annál találóbb becenévre (Quick Nick) hallgató pilóta szerződéshosszabbításának kérdése. Heidfeld honfitársai és szurkolói egyaránt remélik, hogy a július 22-i Európa Nagydíj előtt, ami a németországi Nürburgringen kerül megrendezésre, megszületik az egyezség.

A BMW teszt- és tartalékpilótájának ügye már nem ennyire egyszerű. Sebastian Vettelnek a Red Bullal és a BMW-vel is szerződése van. Az USA-ban minden idők legfiatalabb Forma-1-es pontszerzőjévé előlépő ifjonc vélhetően jövőre is a bajor csapat kötelékében marad, de nem valószínű, hogy egy BMW-t fog terelgetni a versenyeken is. A német pilóta valamelyik másik csapathoz kerülhet kölcsönbe, a Bild szerint a már régóta emlegetett Tor Rosso lesz a 2008-as végállomás.

Az ifjonc ügyében végleges döntés későbbre várható, ám a BMW minden bizonnyal jövőre is az idén remekül üzemelő Heidfeld-Kubica duóval kezdi meg a szezont, hiszen előbbivel hamarosan hosszabbítanak, utóbbinak pedig élő szerződése van.