Szurkolók ezreit festették a Red Bull Racing autóira

Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing versenyautói Silverstone-ban teljesen egyedi külsővel gurulnak majd ki a pályára. A csapat jótékonyági akciója keretében több mint 30 ezer szurkoló fényképét festik David Coulthard és Mark Webber autójára.
Vágólapra másolva!

A fényképeket a Red Bull internetes oldalára 10 angol fontért (kb. 3650 Ft) lehetett feltölteni. Az így befolyt összeget a Wings for Life (Szárnyak az Életért) alapítvány kapja, amely gerincbetegségek gyógyítását szolgáló kutatásokat támogat.

A mozgalom ötlete egy volt osztrák krosszmotoros, Heinz Kinigadner agyából pattant ki 2005-ben az után, hogy 23 éves fia súlyos motorbalesetet szenvedett. A Red Bull cég tulajdonosának, Dietrich Mateschitz segítségével létrehozta a Wings for Life nevű alapítványt, amely mára a világ egyik vezető szervezete lett, és különböző hát- és gerincbetegségek gyógyításának kutatását támogatja. A Wings for Life eddig körülbelül 2,5 millió ember életminőségén javított drasztikus módon.

"16 évvel ezelőtt, a gerinctörést gyógyíthatatlannak nevezték, azonban ma már nem ez a helyzet"- mondta Dr. Jan Schwab, az alapítvány tudományos igazgatója. "Nem az a kérdés, hogy tudunk-e hatékony kezelést és gyógymódot találni, hanem az, hogy mikor."

A Red Bull Racing csapat, akciójának keretében, ami május 24. és június 27. között tartott, több mint 30 000 fényképet küldtek el az adakozó szurkolók, hozzájárulva ezzel az alapítvány munkájához, amely így még egy lépést tud megtenni célja elérése érdekében.

"Mindig nagyon várom a silverstone-i futamot, mert fontos része pályafutásomnak. Kétszer is nyerni tudtam itt, a szurkolók folyton bátorítanak. Ebben az évben, még mielőtt a versenyre érkeznénk, szeretném nagyon-nagyon megköszönni mindazoknak a támogatását, akik fényképük autómon való elhelyezésével hozzájárultak a Wings for Life céljainak megvalósításáért. Jó érzés, hogy a szurkolókkal együtt támogathattuk az alapítványt"- nyilatkozta David Coulthard az akció lezárását követően.

"Tudom, hogy a hétvégén a szurkolók többsége a brit pilótákért szorít, de az idei versenyen velem is többezer szurkoló fog körözni. A fényképes kezdeményezés remek ötlet volt, David és az én autóm is nagyszerűen néz ki"- mondta Mark Webber, akinek két szamaráról (!) is kerültek fel képek versenyautójára.

A www.facesforcharity.com oldalon a fényképek felhelyezésekor ki lehetett választani, hogy melyik pilóta autójára, és azon is hová kerüljön a kép. A weboldalon továbbra is meg lehet tekinteni, hogy kik azok a adakozó szurkolók, akik rákerültek a Red Bull csapat pilótáinak történelmi autójára, és "személyesen" tehetik meg a versenyzőkkel a nagydíj minden egyes kilométerét.