Silverstone-ban is remekelne a BMW

Vágólapra másolva!
A Francia Nagydíjon remek versenyzéssel a negyedik és ötödik helyen értek célba a BMW Sauber pilótái, így a csapat továbbra is őrzi harmadik helyét a konstruktőrök versenyében. A német istálló bízik benne, hogy Nagy-Britanniában is folytatni tudja a jó szereplést.
Vágólapra másolva!

A BMW versenyzői a múlt évben is pontokkal távozhattak a Brit Nagydíjról, ugyanis Nick Heidfeld a hetedik, míg akkori csapattársa, Jacques Villeneuve a nyolcadik helyen hajtott át a célvonalon.

Heidfeld elmondása szerint nagyon kedveli az angol közönséget, amely minden bizonnyal Lewis Hamilton miatt még lelkesebben szurkol majd, mint korábban. Bár a német versenyző a másfél héttel ezelőtti tesztelésen nem volt elégedett a pályaviszonyokkal, ennek ellenére szeret Silverstone-ban versenyezni.

"A pálya Beckett nevezetű kanyarkombinációja nagyon gyors és különleges, itt különösen fontos a jó aerodinamikai csomag"- fogalmazta meg a lényeget Heidfeld.

Montreali hatalmas bukása után a BMW Sauber másik sofőrjének Robert Kubicának, az orvosok utasítására nemcsak az Amerikai Nagydíjat, hanem az angliai tesztelést is ki kellett hagynia, aki így kíváncsian várja, hogy mihez tud majd kezdeni a Bridgestone gumikkal ezen a pályán.

A lengyel fiú, aki eddig még nem versenyzett rossz időben Silverstone-ban, a hétvégén is napos időben reménykedik, aki egyébként csapattársához hasonlóan szintén kedveli a pályát és az itt rendezett versenyeket.

"Igaz, hogy nem legújabb versenypályák közé tartozik, de nagyon tetszik Silverstone vonalvezetése. Élvezem a futamot körülölelő atmoszférát, és azt, hogy érezhető a motorsport történelme"- mondta Kubica.

A BMW sportigazgatója, Mario Theissen a Brit Nagydíjjal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy öt hét alatt négy versenyt is teljesíteni nem kis dolog, és óriási megterhelést jelent a csapatnak, de mindenki jól bírja.

A sportigazgató elmondta, hogy a másfél héttel ezelőtti Silverstone-ban megtartott tesztelést már arra is használták, hogy a hétvégi futamra készüljenek, ahol ismét jó szereplést vár: "Fejlődni akarunk, ezért folytatjuk a megkezdett munkát"- mondta lényegretörően Theissen.