Ron Dennis szerint Alonso volt a verseny legjobbja

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso váltóhiba miatt csak a tizedik helyről rajtolhatott a Francia Nagydíjon, ezért a szokásosnál is merészebben rótta a köröket, hogy a futamot pontokkal megtömve fejezhesse be, ám a végén csak kettőnek örülhetett. Ennek ellenére Ron Dennis csapatfőnöknél ő volt a verseny a legjobbja.
Vágólapra másolva!

A balszerencsés magny-cours-i szereplésnek köszönhetőn a világbajnoki címért folyó küzdelemben jelenleg vezető Lewis Hamilton, akit harmadikként intettek le, négy egységgel növelni tudta előnyét, így Alonso hátránya már tizennégy pont.

A kétszeres világbajnokának a rajtrács ötödik sorából indulva kellett volna csodát tennie, a spanyol elszántan próbált előre törni további pontok reményében, de végül be kellett érnie a hetedik helyezéssel. A 25 éves versenyző az egész futam alatt többször is nagy harcot vívott a BMW Sauber pilótájával, Nick Heidfelddel, illetve korábbi csapattársával, Giancarlo Fisichellával, de megelőzni egyiküket sem tudta.

Ron Dennis, a McLaren csapatfőnöke szerint a spanyol teljesítette amit elvártak tőle, vagyis szerencsétlen kvalifikációs eredményét követően, pontot szerzett Magny-Cours-ban. A futam alatti versenyzőtársaival vívott párbaja miatt az angol úgy véli, hogy Alonso kaphatta volna meg a "verseny legjobbja" címet.

"Mindkét versenyzőnk nagyszerűen teljesített, de elsősorban Fernando vívott többször is nagyot Heidfelddel és Fisichellával, aki számomra a verseny legjobbja volt"- vigasztalta csalódott pilótáját Dennis.

"Fernando versenye a starttól kezdve egy nagy kihívás volt, mivel csak a tizedik helyről indulhatott, ennek ellenére az volt a célunk, hogy pontokat szerezzen, ami sikerült is. Akárhogyan is, de világos, hogy nem voltunk annyira versenyképesek, mint azt reméltük."

"Jövő héten azonban hazai pályán, Silverstone-ban versenyezünk, ahol nagyon erősek leszünk, ráadásul még mindig mi vezetjük mindkét világbajnokságot"- mondta magabiztosan az angol.