Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen pechszériája Nagy-Britanniában végérvényesen véget ért, a finn ugyanis hibátlan versenyzéssel begyűjtötte a futamgyőzelmet. A Ferrari klasszisa egyedüliként a mezőnyben idén már három futamgyőzelmet számlál.
Vágólapra másolva!

A finn legutóbb egy hete a Francia Nagydíj után állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, de nem sokat kellett várnia az újabb sikerre.

"Az autóval maximálisan elégedett vagyok"- kezdte a futam után Räikkönen. "Szombaton még hibáztam, ami az első rajtkockába került, de a verseny számít, azt pedig sikerült megnyernem. Szuper volt ez a hétvége, de továbbra is azért kell dolgoznunk, hogy még jobbak legyünk."

Räikkönen a rajtnál megpróbálta megelőzni Hamiltont, de túl nagy energiákat nem mozgósított annak érdekében, hogy az élre kerüljön: "Az első perctől kezdve arra törekedtem, hogy megspóroljak egy kis üzemanyagot és a gumikat is kíméljem. Amikor Lewis kiállt a bokszba, akkor viszont mindent beleadtam, hogy nyerjek néhány másodpercet. Ez sikerült is, és utána már minden egyszerű volt."

"A két különböző keverékű gumi között lényeges különbséget nem lehetett felfedezni. A keményebb abroncsok remekül üzemeltek"- elemezte a gumikat a futamgyőztes, aki a ma megszerzett 10 pontjának köszönhetően megelőzte csapattársát a pontversenyben, és a két McLarennel szemben is csökkentette a hátrányát.

Räikkönen ráadásul most először nyert Silverstone-ban, a mi a McLaren hazai pályájának számít: "Csodálatos, hogy végre összejött a győzelem. Korábban is többször a közelében voltam már, de valami mindig közbejött. Most viszont sikerült, és ez a mai a legszebb sikereim közé tartozik. Nagyszerű érzés."

A világbajnoki címért folytatott küzdelemről viszont csak szűkszavúan nyilatkozott a finn: "Mi is a vb-címért dolgozunk, bízunk benne, hogy sikerülni fog. Nagyon hosszú lesz még a szezon, de jelenleg roppant gyorsak vagyunk"- fejezte be a pályafutása 12. sikerét elkönyvelő Räikkönen.