Vágólapra másolva!
Miután Kimi Räikkönen egy héten belül nyerni tudott Magny-Cours-ban és Silverstone-ban is, arra készül, hogy végrehajtsa az idei év első mesterhármasát, vagyis a következő futamon, az Európa Nagydíjon is a dobogó legfelső fokát veszi célba.
Vágólapra másolva!

A szezonnyitó melbourne-i futam után nem sok jóban volt része a finn pilótának. Volt, hogy a Ferrari sofőrje rontott az időmérőn, de a technikával is meggyűlt a baja. Néhányan már kezdték leírni a 27 éves klasszist, aki a legutóbbi két futamon aratott győzelmével csattanós választ adott a kétkedőknek.

Raikkönennek pedig esze ágában sincs lassítani a következő megmérettetéseken sem, hiszen annak ellenére, hogy idén egyedüliként három futamgyőzelmet is számlál, hátránya még így is 18 pont Hamiltonnal szemben.

"Nagyszerű volt megnyerni két egymást követő versenyt, erre nekem és a csapatnak is nagy szükségünk volt"- lelkendezett a finn. "Remekül felkészültünk mindkét állomásra, de továbbra is keményen kell dolgoznunk, ha a legfőbb ellenfelünk előtt akarunk maradni."

"A két amerikai verseny után leírtak bennünket, most a két győzelem után pedig királyi ünneplésben részesülünk"- folytatta Räikkönen, akinek különösen a silverstone-i siker a kedves. "Nagyon élveztem ezt a győzelmet, itt mindig is szerettem volna első lenni. Nagyon szeretem ezt a pályát, a kihívás és az atmoszféra miatt is. Az értékes pontok sokkal többet jelentenek, mint az a tény, hogy a McLarent hazai pályáján sikerült megvernünk."

"Pedig nagyon bosszantott, hogy lemaradtam a pole pozícióról"- folytatta még a hétvégére való visszatekintéssel a vb-pontverseny harmadik helyezettje. "Tökéletes volt a stratégiánk az időmérőn, de az utolsó kanyarban hibáztam, túl szélesen vettem. Nehéz volt feldolgozni, de én rontottam. Viszont szerencsém volt, hogy ennyivel megúsztam."

Räikkönen a futam után egyik barátjával zürichi otthonába repült, de szerdán már átveszi Massától a stafétát, vagy a kormányt, ha úgy tetszik, és Spa-Francorchamps-ban már ő teszteli az F2007-est.

A finn a következő versenyre is nagy elvárásokkal utazik majd: "Szeretem a Nürburgringet. Remélem meg tudjuk csinálnia mesterhármast. Magny-Cours-hoz és Silverstone-hoz hasonlóan a német ringen sem volt még tökéletes versenyem a korábbi csapatommal. Itt az ideje, hogy ez megváltozzon!"