Räikkönen a nehezebb időkben sem kételkedett magában

Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönennek sokat kellett várnia második ferraris futamgyőzelmére, hiszen a szezonnyitó után az idény nyolcadik futamán állhatott fel ismét a dobogó legfelső fokára. A francia diadal előtt a sikertelenség miatt sokat kritizált pilóta egy pillanatra sem vesztette el hitét.
Vágólapra másolva!

A finn klasszis vezérletével a Ferrari Magny-Cours-ban kettős győzelmet aratott, aminek köszönhetően a pontverseny is szorosabb lett. Räikkönen hátránya persze még így is tetemes, 22 pont a listavezető Hamilton mögött, de a siker után végre a pilóta is fellélegezhet.

"Soha nem lehet túl korai vagy késői egy győzelem"- kezdte mondandóját a finn. "Magny-Cours-ban végre minden összejött, és egyből jött az eredmény is. Nagy megkönnyebbülés volt ez a számomra."

"Persze a világbajnoki pontversenyben még mindig nehéz helyzetben vagyok, de az egész csapat számára remek eredményt értünk el. A kemény munka megtérült, és ez fontos, mert így látjuk, hogy jó irányba haladunk."

A kritikusok persze egyből "megtalálták" a több gyenge versenyt is kifogó Räikkönent, aki azonban rászolgálva a Jégember becenévre, nem sokat foglalkozott ezekkel: "Tisztában voltunk a problémáinkkal, és lépésről-lépésre javultunk, egy pillanatra sem vesztettük el a hitünket, tudtuk, az eredmények előbb vagy utóbb, de jönni fognak."

"Én például sohasem kételkedtem a képességeimben és a hozzáállásomban sem. Tudtam, hogy az összes puzzle-darabot a helyére kell tennünk"- folytatta a Francia Nagydíj győztese.

Räikkönen szerint ez a néhány nappal ezelőtti siker nem volt váratlan. "Már Indianapolisban is láthattuk, hogy jó az autónk, Magny-Cours-ban pedig ez mindenki számára egyértelmű lett. Ismét győzelemre esélyes versenygépünk van, de hogy előnybe kerültünk-e, ez majd csak Silverstone-ban derül ki."

A hétvégi Brit Nagydíjról egyébként jó emlékei lehetnek a finnek, hiszen bár nyerni még nem tudott a tradicionális pályán, de 2003 óta mindig dobogós volt. Ezen felül a két héttel ezelőtti teszteken is jól muzsikált a Ferrari: "Ha a hétvégén minden alkatrészt bevetünk, amit legutóbb itt teszteltünk, akkor még versenyképesebbek leszünk, mint Magny-Cours-ban voltunk"- bizakodott a 27 éves sofőr.

"A Franciaországban köztünk és az ellenfeleink közt lévő különbség nem jelent sokat. Az erőviszonyok pályáról pályára állandóan változnak, hiszen például Indianapolisban még hátul voltunk, Franciaországban pedig már mi voltunk az élen. Időpocsékolás arról beszélni, hogy ki a favorit Silverstone előtt. Meg kell várnunk a pénteki edzéseket, akkor majd okosabbak leszünk"- fejezte be Räikkönen, aki még mielőtt Nagy-Britanniába utazna, Torinóban részt vesz a Fiat 500-as modelljének bemutatóján.