Raikkönen: szükségünk volt erre a győzelemre

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen franciaországi győzelmével csattanós választ adott azoknak a kritikusoknak, akik olyannyira leírták az idei első futam óta nyeretlen finn pilótát, hogy az utóbbi időben már leváltásáról suttogtak. A győzelem rangját csak emeli, hogy a Ferrari idén először aratott kettős győzelmet.
Vágólapra másolva!

A finn öt versennyel ezelőtt, Bahreinben tudott legutoljára dobogóra állni, azóta csak szenvedett a Ferrariban. Ezzel a győzelmével ugyan továbbra is jelentős hátrányban van Lewis Hamiltonnal szemben, aki 22 ponttal vezeti a világbajnokságot, de már öt pontra megközelítette csapattársát és nyolcra Fernando Alonsót.

Pedig a szombati kvalifikációt követően, amin Raikkönen a harmadik helyen végzett, úgy tűnt, hogy csak a másodhegedűs szerep jut számára csapattársa, Felipe Massa mögött, aki az élről startolhatott. A finn remekül kapta el a rajtot, majd második bokszkiállása után sikerült megelőznie a brazilt, és az élre állt, vezető helyét pedig egészen a leintésig megőrizte.

"Azt hiszem, hogy szükségünk volt erre a győzelemre"- kezdte az értékelést Raikkönen a verseny után tartott sajtótájékoztatón. "A munka, ami talán kicsit hosszabbra elnyúlt, mint vártuk, végre kezd kifizetődni. De végül is az a jó, hogy nyerni tudtunk és visszatértünk a megfelelő helyre."

"Keményen dolgozunk, megpróbálunk jól teljesíteni, és azt hiszem, hogy tudunk még fejlődni"- utalt az elmúlt hetek mclarenes sikereire, ugyanis a wokingiak a Francia Nagydíj előtti három futamot megnyerték.

Silverstone-ban azonban lenyűgöző teszteredményeket produkált az olasz gárda, amit aztán Magny-Cours-ban is sikerült kamatoztatnia.

"Massa és Raikkönen is remekül rajtolt, majd mindketten kivételesen jól is vezettek, és végül kiharcolták a kettős győzelmet az istálló számára"- mondta lelkesen Jean Todt csapatfőnök, aki a tizennegyedik születésnapját ünnepelte a Ferrarinál.

"Végül csak a forgalom és a stratégia döntötte el, hogy melyik pilótánk állhat a dobogó legfelső fokán. Ez a kettős győzelem döntő lesz mind az egyéni, mind a csapat világbajnokság hátralévő részében, de kilenc futam áll előttünk és még bármi megtörténhet"- tette hozzá bizakodva Todt.