Massa: a Ferrari előnyösebb helyzetben várja Silverstone-t

Vágólapra másolva!
A Ferrari két héttel ezelőtti silverstone-i tesztelése olyannyira jól sikerült, hogy a csapat az utána következő Francia Nagydíjon kettős győzelmet aratott. Felipe Massa szerint a hétvégi Brit Nagydíjnak is előnyösebb pozícióban vághatnak neki, mint a hazai pályán szereplő McLaren.
Vágólapra másolva!

Massa, aki Magny-Coursban másodikként hajtott át a célvonalon Kimi Räikkönen mögött, azt írta internetes blogjában, hogy legutóbb a forgalom miatt nem volt szerencséje, ami kissé csalódottá teszi, annak viszont nagyon örül, hogy első közös kettős győzelmüket ünnepelhették finn csapattársával.

"Szerintem jó versenyünk lesz Angliában is, hiszen az autóink fantasztikusan mennek a silverstone-i pályán. A Francia Nagydíj előtt itt teszteltünk és végig nagyon gyorsak voltunk"- kezdte a brazil.

"Szentül meg vagyok győződve arról, hogy megint versenyképes autóval bírunk. Természetesen továbbra is rajta kell tartanunk a szemünket a McLarenen, de azt hiszem egy kicsivel előnyösebb helyzetben vagyunk tőlük."

"Nagy az esélye annak, hogy a hétvégén esni fog, de én szeretek esőben vezetni, még akkor is, ha emiatt a verseny kiszámíthatatlanná válhat. Legyenek bármilyenek is a feltételek, mi felvesszük a versenyt a többiekkel."

Massa kitért a Francia Nagydíjon történtekre is, ahol csapattársa előtt sokáig vezetett, de a második bokszkiállása után feltorlódott a forgalom a pályán, ami miatt több másodpercet vesztett az eközben szervizelő Räikkönennel szemben, aki így a bokszból elé tudott visszajönni. A brazil pilóta szerint a szerencse ezúttal a finn mellé állt.

"Minden tökéletesen működött a versenyen vasárnap délután, kivéve azt, hogy a szerencse elpártolt tőlem. Egy kicsit csalódott vagyok, mert sokáig én álltam az első helyen, de azért azt nem mondhatom, hogy nem örülök a második helynek. Tulajdonképpen boldog vagyok, mert a Ferrari színeiben Kimivel először sikerült megszereznünk a kettős győzelmet."

"Örülnünk kell a remek teljesítménynek, de továbbra is arra kell koncentrálnunk, hogy sokkal több jó eredményt érjünk el a szezon hátralévő felében.