Karthikeyan szívesen vezetné a Spykert

Vágólapra másolva!
A kedden elbocsátott Christijan Albers pótlására több pilótát is hírbe hoztak a Spyker-Ferrarinál, a csapat azonban leszögezte, két sofőr jöhet szóba. A legnagyobb esélyes a Williams-Toyota tesztpilótája, Narain Karthikeyan, az indiai versenyző ráadásul örömmel vezetné a Spykert.
Vágólapra másolva!

Karthikeyan mellett, Christian Klien, a Honda tesztpilótája is a jelöltek között van, de a legújabb szóbeszéd szerint egy GP2-ben versenyző spanyol, a 23 éves Roldan Rodriguez is Adrian Sutil csapattársa lehet.

Christijan Alberst állítólag nem is gyenge teljesítménye folytán szólították fel távozásra, hanem anyagi gondjainak köszönhetően kellett szezon közben búcsúznia. Colin Kolles csapatfőnök megerősítette, hogy a korábbi találgatásokkal ellentétben, várhatóan Christian Klien és Narain Karthikeyan közül fog kikerülni Albers utódja.

"Colin Silverstone-ban beszélt velem"- mondta Karthikeyan a Reuters hírügynökségnek. "Nagyon örülnék, ha újra versenyezhetnék, de valójában a Williamsnél is jól érzem magam."

Az első indiai Forma-1-es versenyző menedzsere, Mark Perkins mihamarabbi döntést vár a Spyker vezetőségétől, már csak azért is, mert a 30 éves pilótának a GP2-ből is van ajánlata: "A Spyker csapat reményei szerint Karthikeyan eredményesebben szerepel majd, mint Christijan Albers. A hétvégéig kiderül, hogy hogyan lesz a folytatás"- mondta a menedzser.

Karthikeyan 2005-ben a Jordan-Toyotánál egy szezont már végigversenyzett a Forma-1-ben, és az emlékezetes indianapolisi futamon, ahol mindössze hat autó körözött, a negyedik helyen ért célba.