Hamilton: Szenzációs lenne hazai pályán nyerni

Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton remekül kezdte Forma-1-es pályafutását, nyilván az angol sem hitte a rajt előtt, hogy nyolc futamon nyolc dobogós helyezés lesz a mérlege.
Vágólapra másolva!

A sorozat a hétvégén a 22 éves versenyző hazájába látogat, ahol Hamilton folytatná a kiváló szereplést, sőt a győzelemre tör Silverstone-ban.

A McLaren újonca, aki eddig két futamgyőzelmet tudhat maga mögött, kilenc nagydíjjal a sorozat vége előtt, tizennégy ponttal előzi meg a világbajnoki pontverseny második helyén álló csapattársát, Fernando Alonsót.

Hamilton nem csak azért várja nagyon a hétvégi futamot, mert hazai közönség előtt versenyezhet, amely mindig nagyon jó hangulatot teremt, hanem mert élete első versenyét is Silverstone-ban futotta.

"Silverstone mindig remek versenyeknek ad otthont. A tavalyi GP2-es futamot sosem fogom elfelejteni, mivel a nézők reakciója olyan volt, amilyet még sosem tapasztaltam korábban"- mondta Hamilton, aki tavaly egyszerre két riválisát is megelőzte az egyik kanyarkombinációban.

"Óriási lenne, ha megnyerném ezt a futamot, de reálisnak kell maradnunk"- folytatta a britek üdvöskéje. "Ez is csak egy verseny a 17 közül, de mindent el fogok tenni a minél jobb eredményért."

"A silverstone-i pálya a gyors kanyarjainak köszönhetően nagyon más, mint a magny-cours-i, ezért szükséges kompromisszumot kötni a beállítások terén. A körök nagy részében erős terhelésnek vagyunk kitéve, ezért elég kemény verseny lesz."

"Nagyon várom már, hogy a kiguruljak a pályára. Remélem a végeredménytől függetlenül, mindenki élvezi majd a viadalt, és a csapat is kiváló eredménnyel zárja a hétvégét."- fejezte ki reményeit Hamilton.