Flavio Briatore megérti a Ferrari csalódottságát

Vágólapra másolva!
A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore elismerte, hogy összezavarodott az FIA motorsport világtanácsának csütörtöki döntése hallatán, ami a McLarent bűnösnek mondta ki az engedély nélküli ferraris dokumentumok birtoklásáért, de nem büntette meg a csapatot.
Vágólapra másolva!

A világtanács szerint a McLaren megsértette a Nemzetközi Sportkódex 151c cikkelyét, ám úgy ítélte meg, hogy az angol istálló nem használta fel a riválistól "megszerzett" információkat. Utóbbi miatt a tanácstagok nem tartották indokoltnak a világbajnokságba történő beavatkozást.

"Nem értem, hogy mi történt"- mondta Briatore a Gazzetta dello Sport pénteki számában. "Ha az FIA szerint megállapítást nyert, hogy a McLaren Ferraritól származó anyagokat birtokolt, akkor a megtorlás miért marad el? Az ítélet engem Poncius Pilátusra emlékeztet, aki mosta kezeit, miután halálra ítélte Jézus Krisztust."

"Az elmúlt hetekben mindannyian hallottunk és olvastunk a történtekről. A ügy miatt biztos, hogy érte kár a Forma-1-et, mivel óriási sajtóérdeklődésnek volt kitéve."

"Ha valaki előnyre tesz szert a jogtalanul birtokába került anyagok révén, akkor az lenne fair, ha utána vállalná annak következményeit. Ezen kívül én is nagyon szerettem volna ismerni a Ferrari autóinak súlyeloszlását..."- folytatta Briatore.

"Beszéltem telefonon a Ferrari csapatfőnökével, Jean Todt-tal, aki nagyon keserűnek tűnt. Én megértem Luca di Montezemolo elnök haragját is"- nyilatkozta együttérzően a Renault csapatvezetője.