Damon Hill aggódik a Brit Nagydíj sorsa miatt

Vágólapra másolva!
Damon Hill, 1996 világbajnoka, a Brit Nagydíj szervezőbizottságának vezetője továbbra sem nyugodhat meg, hiszen egyelőre kétes a tradicionális futam jövője. Bernie Ecclestone folyamatosan nyomás alatt tartja a silverstone-i pálya vezetőségét, melynek rohamos fejlesztéseket kell véghez vinnie.
Vágólapra másolva!

A briteknek 2009 végén jár le a szerződésük, a hosszabb távú folytatás azonban egyelőre kétséges. A modernizálás jegyében építkezésbe kezdtek, de azok még nem minden szempontból elégítik ki Ecclestone elképzeléseit.

A Forma-1 kereskedelmi jogait magáénak tudó Ecclestone korábban többször is megfenyegette az angolokat, hogy kiveszi a helyszínt a versenynaptárból, ha nem újítják fel az elavult létesítményeket.

A nagyszabású beruházások folytatására 25 millió angol font áll rendelkezésre. A terveket a Brit Autóversenyzők Klubjának (BRDC) tagjai várhatóan a hónap végén fogadják el, és amelyekre reményeik szerint ez év végén a helyi hatóságok is áldásukat adják.

Damon Hill korábbi világbajnok, a BRDC elnöke ugyanakkor elmondta, hogy ő továbbra is félti hazája versenyét, mert bár Bernie Ecclestone is ismeri a terveket, utóbbi szeretné, ha az angolok végre a tettek mezejére lépnének.

Hill hozzátette, hogy a nagydíj életben tartásához mindenképpen kevés az, hogy az F1-be Lewis Hamilton személyében egy világbajnoki címre esélyes brit pilóta került. A fiatal tehetség sem tudná megmenteni a nagydíjat, ha az Ecclestone által kért fejlesztések nem történnek meg.

"Szerintem Bernie (Ecclestone) továbbra is azt fogja mondani, hogy a 2009-es lesz az utolsó Brit Nagydíj, de ez természetes a részéről, hiszen ő ül a tárgyalóasztal másik oldalán. Mindenesetre komolyan kell venni a fenyegetéseit, mivel a többieknek is emelniük kellett a korábbi színvonalon"- mondta Hill.

"Bele sem merek gondolni abba, hogy mi lenne, ha 2010-ben angol világbajnokunk lenne, továbbra is négy brit pilótánk lenne a rajtrácson, de nem lenne nagydíjunk. Nem akarjuk, hogy ez megtörténjen, de szerintem maga az F1, Lewis és Bernie sem akarná ezt."

"Meg akarjuk találni annak módját, hogy folytassuk a megkezdett munkát annak érdekében, hogy a több, mint 56 éves versenysorozat ne szakadjon meg"- tette hozzá a korábbi világbajnok.