Webber minden versenyen készíttetne doppingtesztet

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a hét elején jelentette be, hogy a Francia Nagydíj hétvégéjén, ebben az évben először, véletlenszerűen doppingtesztnek vet alá hat versenyzőt. Mark Webber, a Forma-1-es pilótákat tömörítő szervezet vezetője szerint sokkal többször, gyakorlatilag minden versenyen kellene ellenőrizni.
Vágólapra másolva!

Franciaországban Anthony Davidson, Rubens Barrichello, Robert Kubica, Vitantonio Liuzzi, Kimi Raikkönen és Nico Rosberg kapott "behívót". Bár az autósportban elég ritkán fordul elő a tiltott szerek használata, az ausztrál sofőr a FIA szemére vetette, hogy a doppingtesztre nem szentel kellő figyelmet.

"Szerintem többször kellene teszteket végezni. Ugyanis ha szinte extázisban tudunk arról beszélni, hogy a pilóták mennyire félelmetesen fittek, akkor miért ne lehetne a megfelelő teszteket elvégezni, csakúgy mint más sportágakban?"- tette fel a kérdést a Red Bull Racing versenyzője.

"Az FIA szerint nagyon sokba kerül az ellenőrzés lefolytatása, de hát kérem, micsoda óriási marhaság ez? Hogyan lehetne bármi is túlságosan drága ebben a sportban?"- folytatta felháborodottan Webber.

"Én értem, hogy a Forma-1 különbözik a kerékpározástól, de a nagyobb teljesítmény elérése közben mi is minden követ megmozgatunk a sportágon belül, amelynek a doppingteszt is része. Ezt professzionálisan, modern időknek és nem a hetvenes évekbeli viszonyoknak megfelelően kellene kezelni"- fejezte be a pilótaszövetség vezetője.