A Renault még a 2006-os világbajnoki címet nyögi

Vágólapra másolva!
A Renault csapat messze elmarad a tavalyi és tavalyelőtti világbajnoki teljesítményétől, hiszen egyelőre a középmezőnyben tanyázik. Flavio Briatore, az istálló vezetője szerint idei gyenge szereplésük oka az, hogy az előző évben végig a 2006-os autót fejlesztették, így nem maradt idő az ideire.
Vágólapra másolva!

A francia istálló jelenleg negyedik helyen áll a konstruktőrök között, hátránya tizennégy pont a harmadik BMW Sauber csapatával szemben.

Fernando Alonso révén egymás után kétszer nyert világbajnokságot a Renault, azonban Briatore úgy gondolja, hogy minden erőfeszítés és segítség, amit a tavalyi győzelemhez nyújtottak, az a 2007-es autó fejlesztésének rovására ment.

"Erre az évre nem végeztünk megfelelő munkát. Végig a 2006-os versenygépet fejlesztettük és most csúszásban vagyunk"- mondta az olasz csapatfőnök Magny-Cours-ban.

"Ebben a szakmában, ha hibát követsz el, megfizetsz érte. És most mi is így teszünk. Az biztos, hogy már éledezünk, és remélem, hogy itt Franciaországban fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel."

"Ez azt jelenti, hogy a McLaren és a Ferrari mögött leszünk, nekünk a BMW-vel kell harcolnunk. Minden versenyen megpróbálunk valami újjal előrukkolni, de most végre valami történik a gyárban, és hiszünk abban, hogy talán Silverstone után már tényleg jó formában leszünk"- adta köre reményeit az olasz.

"De igazából ez teljesen normális folyamat, ugyanis ha elkésel ezekkel a munkafolyamatokkal, akkor baromi nehéz utolérni a többieket, mert mindenki nagyon jó és mindenki fejleszt"- vonta le a Renault istálló hibájából a következtetést Briatore.