Alonso szerint nehéz lesz megverni a Ferrarit

Vágólapra másolva!
Az utóbbi három futamon a Ferrari képtelen volt legyőzni a McLarent, amely így 35 pontos előnnyel érkezett Franciaországba. Az előzmények alapján kevesen várták, hogy a pénteki szabadedzést magabiztosan nyeri az olasz istálló.
Vágólapra másolva!

Fernando Alonso és a csapat is úgy véli, hogy a Ferrari tőlük eltérő üzemanyag-taktikával vágott neki az edzésnek, ezért a szombati időmérő lesz az igazán mérvadó a két gárda teljesítménye tekintetében.

"Szerintem a Ferrari erősebb most, efelől semmi kétség"- állította Alonso az újságíróknak a Francia Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően.

"Azt gondoljuk, hogy pénteken tőlünk eltérő üzemanyag-taktikán voltak, ezért majd szombaton meglátjuk, mi lesz. De határozottan fejlesztettek az autóikon, így nagyon nehéz lesz legyőzni őket"- tette hozzá a spanyol.

Alonsónak és csapattársának, Lewis Hamiltonnak tehát, tőlük meglehetősen szokatlan módon, az első szabadedzésen nem sikerült közel férkőzniük a Ferrarihoz. A spanyol ráadásul saját magához és a remeklő olasz csapathoz képest is rendkívül szerényen szerepelt, de így is elfogadhatónak nevezte eredményét.

"Ez még csak a péntek volt. A stratégiánk és az üzemanyag-mennyiségünket tekintve nem volt várható, hogy a legjobb három vagy négy között leszünk. Ezért a nyolcadik hely valamelyest az, amit vártam"- foglalta össze a kétszeres világbajnok a Francia Nagydíj első napját.