Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Brawn: még mindig a Ferrari a szenvedélyem

Vágólapra másolva!
A Ferrari korábbi technikai igazgatója, Ross Brawn a tavalyi szezon végén egyéves pihenőt kért, ám az elmúlt hónapokban számtalan spekuláció látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a szakember melyik csapatnál és milyen beosztásban tér vissza a Forma-1-be.
Vágólapra másolva!

Brawn elmondása szerint még mindig nem tárgyalt senkivel konkrétumokról, de nála továbbra is a Ferrari élvez elsőbbséget.

Michael Schumacher oldalán Ross Brawn már a Benetton csapatánál is megdicsőült, és amikor a német pilóta két vb-címmel a tarsolyában a Ferrarihoz szerződött, a mérnök is vele tartott. A duó a vörösöknél is sikeres lett, 1999 és 2004 között hat konstruktőri világbajnoki cím került az olasz gárda vitrinjébe.

Michael Schumacher a 2006-os évad végén elköszönt a Forma-1-től, és vele együtt távozott Ross Brawn is, igaz a mérnök csak átmenetileg. Az bizonyos, hogy a nagytekintélyű brit jövőre ismét a bokszutcákban tevékenykedik majd, de egyelőre nem tudni, hogy melyik gárdánál, és milyen funkcióban teszi majd ezt.

"Továbbra is a Ferrari a szenvedélyem"- nyilatkozta Brawn, aki 1997 óta szolgálta az olaszokat. "Idén viszont mintha kicsit tompultak volna, így most elsősorban másra kell koncentrálniuk."

Brawn legkésőbb nyár végére ígéri a döntést: "A következő hónapokban lesz néhány megbeszélésem a Ferrarival is. Van néhány új lehetőség az istállón vagy a Ferrari csoporton belül is."

Nem elképzelhetetlen az sem, hogy Brawn lesz a Ferrari csapatfőnöke, a jelenlegi vezér, Jean Todt ugyanis már szeretne nyugdíjba vonulni. A francia legszívesebben Michael Schumachernek adná át a stafétát, de a hétszeres világbajnoknak nem ez jelenti álmai netovábbját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről