Schumacher a hétvégén ismét F1-es autóban ült

Vágólapra másolva!
A Ferrari a hétvégén ünnepelte 60 éves fennállását. A nagyszabású ünnepségsorozat csúcspontja az volt, amikor az olasz márka saját tesztpályáján, Fioranóban korábbi és jelenlegi pilóták hajtottak az aszfaltra, többek közt a hétszeres világbajnok Michael Schumacher is a volán mögé ült.
Vágólapra másolva!

A Ferrari az egész világ tudtára adta, hogy újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett, hiszen az ünnepségsorozat 42 országot és öt kontinenst érintett, összesen 103 állomása volt és 145 napig tartott.

A világ legismertebb autómárkái közé tartozó Ferrari igazán nagy nevekkel ünnepelt, hiszen az alapító Enzo ferrari fia, Piero Ferrari mellett a Forma-1-es csapatfőnök, Jean Todt, és a két jelenlegi pilóta, Kimi Raikkönen és Felipe Massa is tiszteletét tette. Az istálló korábbi versenyzői közül is megjelentek néhányan, így például Niki Lauda, René Arnoux, Jody Scheckter, Jean Alesi, Gerhard Berger és Eddie Irvine, de természetesen Michael Schumacher sem hiányozhatott.

A hétvége csúcspontja volt, amikor a korábbi bajnokok azokkal az autókkal hajtottak a fioranói ringre, melyekkel korábban is versenyeztek. A tavaly visszavonuló Michael Schumacher az F2004-es modellel tett meg néhány kört, a német ezzel nyerte hetedik világbajnoki címét.

A 38 éves klasszis már az 50 éves ünnepségen (1997.) is ott volt, hiszen nem sokkal korábban csatlakozott a Ferrari csapatához. Akkor az istálló már 18 éve várt arra, hogy egyéni világbajnoki címet szerezzen.

Schumacher a legutóbbi jubileum óta eltelt időszak alatt öt vb-címet szerezett az olaszoknak, az idei ünnepséget viszont nemcsak emiatt élte meg másként: "Az 50 éves partihoz képest sokkal nagyobb ez az esemény"- nyilatkozta a német.

"Tíz évvel ezelőtt az ágaskodó lovacskás márka egyik pilótája voltam, akkor a versenyzésre kellett koncentrálnom. Most más a helyzet, nem kell a következő nagydíjra gondolnom, így ki tudom élvezni az esemény minden percét"- mondta még a hétvégén Schumacher.

A Forma-1-es csapat két jelenlegi pilótájának is kijutott a nosztalgiázásból, hiszen Raikkönen és Massa is vezethette a tesztpályán a 125S kódjelű modellt, mely a Ferrari első autója volt.

A világjáró turné során a Ferrari több ajándékot is kapott, szám szerint ötvennyolcat, és köztük vannak olyan értékes ereklyék is, mint például a brazil labdarúgócsillag Pelé dedikált meze, vagy Michael Schumacher sisakjának porcelán mása. Az olasz cégóriás az ajándéktárgyakat elárverezi, a bevételt pedig modenai és a bolognai gyermekkórházak között osztja szét.