A Williams továbbra is bízik Wurzban

Vágólapra másolva!
A Williams csapata annak ellenére bízik az osztrákban, hogy idén még adós maradt az igazán szép eredménnyel. Igaz egy harmadik hely már Alexander Wurz zsebében lapul, de a kvalifikációk során rendre elhasal a rutinos versenyző.
Vágólapra másolva!

Sir Frank Williams csapatfőnök továbbra is a támogatásáról biztosította Wurzot, de azért ha megnézzük a Wurz-Rosberg párharcot, akkor könnyedén kiolvashatjuk, hogy az osztrák általában csúnya verést kapott kollégájától.

Az eddigi hét futam időmérő edzésén Wurz egyszer sem tudott Nico elé kerülni, és az esetek többségében jó néhány autó választotta el kettejüket egymástól.

A bukdácsolás ellenére Frank Williams továbbra is bízik versenyzőjében, bár azt nem rejti véka alá, hogy a kvalifikációs teljesítményén mindenképpen javítani kell. "Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megkönnyítsük az életét, csak kérnie kell"- mondta a kerekesszékes istállófőnök.

Maga Wurz is elismeri, hogy a kvalifikációk alatt folyamatosan küszködik, és pontosan tudja, hogy egyelőre még nem sikerült minden tizedmásodpercet kisajtolnia a versenygépből. Ugyanakkor úgy érzi, az autó versenysebessége elegendő, már csak azért főhet a feje, hogy ezt a sebességet és teljesítményt az autóból a kvalifikáció során is kihozza.

"Magammal szemben is őszinte és kritikus vagyok, ezért úgy gondolom, hogy eltart még egy darabig, amíg mindezt megvalósítom"- tette hozzá az osztrák.