A Ferrarinál nincs pilótakérdés

Vágólapra másolva!
A Ferrari számára nagyszerűen kezdődött az év, ám az olasz gárda az utóbbi időben váratlanul gyengélkedni kezdett, és emiatt egyesek már arról kezdtek pletykálni, hogy a vörösöknél versenyzőcsere várható. Jean Todt csapatfőnök azonban leszögezte, hogy jelenlegi pilótáikkal tervezik a jövőt.
Vágólapra másolva!

Kimi Raikkönen a szezonnyitó futamon aratott győzelmet, azonban az utolsó négy versenyen nem sikerült dobogóra állnia. Csapattársa, Felipe Massa idén kétszer nyert, legutóbb Indianapolisban pedig harmadik lett. Ám az olasz istálló már 35 pontos hátrányt szedett össze az élen álló McLarennel szemben.

Todt, a Ferrari 60 éves születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen határozottan állította, hogy nem pilótáikkal, hanem az autóikkal van probléma.

"Massa és Raikkönen a jelen és a jövő Ferrari sofőrjei. Rajtunk múlik, hogy jó autót adjunk alájuk"- mondta a francia.

Arra a kérdésre, hogy a maranellói gárda esetleg beáldozná az idei évet annak érdekében, hogy jövőre még versenyképesebb legyen, Todt röviden, de annál kifejezőbben felelt.

"Ha te most is versenyképes vagy, akkor nem hiszem, hogy a jövő év érdekében különösebb áldozatot kellene hoznod. Ráadásul idén sem alkotószabadságon vagyunk."

"Egy kicsit össze vagyok zavarodva, mikor hallom, hogy valami problémáról beszélnek az emberek"- folytatta értetlenkedve az aprótermetű francia, hiszen a Ferrari idén az első négy versenyből hármat megnyert. "Egy csapat áll előttünk (McLaren), az ő csomagjuk jobb, mint a miénk."

Az eddigi ellentmondásos szezon miatt Jean Todt arra sem vállalkozott, hogy jóslatokba bocsátkozzon a soron következő Francia- és a Brit Nagydíjjal kapcsolatban.

"Őszintén megmondom, hogy nem tudom hogyan teljesítünk majd. Csalódottak vagyunk a legutóbbi három futam miatt, de jól sikerült a silverstone-i tesztelés, ezért szerintem fel tudjuk majd venni a versenyt a McLarennel"- mondta el véleményét az előttük álló futamok kapcsán a csapatfőnök.