Kubicát nem változtatta meg a sokkoló baleset

Vágólapra másolva!
A Kanadai Nagydíj 28. körében brutális balesetet szenvedő Robert Kubica a Nemzetközi Automobil-szövetség orvosainak tanácsára kihagyta az egy héttel ezelőtti Amerikai Nagydíjat. A BMW Sauber lengyel pilótája már unja a semmittevést, Franciaországban mindenképpen versenyezne.
Vágólapra másolva!

Az utólagos elemzésekből kiderült, hogy a fiatal pilóta 230 kilométeres óránkénti sebességgel csapódott a betonfalnak, és volt olyan pillanat, amikor 75 g-s erő hatott a szervezetére. A versenyzővel csapata honlapjának munkatársai készítettek interjút.

Robert, hogy érzed magad?

Robert Kubica: "Köszönöm, nagyon jól. Megható volt, hogy milyen sokan tették fel nekem ugyanezt a kérdést az elmúlt napokban. Nagyon sok jókívánságot kaptam a nagyvilágból, ezért nagyon hálás vagyok."

Mit csináltál, miután elutaztál Indianapolisból?

RK: "Nagyon unom már a semmittevést. Nem vagyok hozzászokva az ilyen hosszú szünetekhez, se teszt, se PR elfoglaltság. Egyébként Olaszországban töltöttem az időt, végeztem a fitneszedzéseket, és persze állandó kapcsolatban álltam a csapat fizio-terapeutájával, Josef Lebererrel."

Mik voltak a reakciók a beleset után Lengyelországban?

RK: "Habár én személyesen nem voltam Lengyelországban, de a családomtól tudom, hogy a montreali események valósággal sokkolták az embereket. A barátaimtól és a rajongóimtól rengeteg jókívánságot kaptam. A baleset utáni fél óra, amíg ki nem derült, hogy sértetlen vagyok, nagyon kemény volt a hozzátartozóimnak."

Gondoltál arra, hogy a baleset hatással lehet a jövődre?

RK: "Nem, egyáltalán nem. Mindig is tudtam, hogy egy baleset bármikor megtörténhet, hiszen a kerekek összeérése nagy galibát okozhat. Ezzel mindannyian tisztában vagyunk. Az FIA roppant szigorú biztonsági követelményeinek, valamint a BMW Sauber mérnökeinek és konstruktőreinek hozzáállásának köszönhető, hogy ép bőrrel úsztam meg ezt az esést, hiszen mindenki a biztonságot tartja szem előtt."

"Minden közreműködőnek nagy köszönettel tartozom! Ha korábban születtem volna, akkor is minden bizonnyal Forma-1-es pilóta lennék, de valószínűleg akkor megsérültem volna egy ilyen balesetben. Szerencsém van, hogy a modern Forma-1-ben versenyezhetek!"

Milyen érzésekkel utazol Franciaországba?

RK: "Mint ahogyan azt már korábban is mondtam, alig várom, hogy újra versenyezzek. De hogy valóban autóba ülhetek-e, ez az FIA orvosainak döntésén múlik, akik Magny-Cours-ban a verseny előtt fognak megvizsgálni."