Coulthard: A pénz Hamiltont is megváltoztatja majd

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes korábbi pilótája, David Coulthard az újonc Lewis Hamiltont tartja a július 8-i Brit Nagydíj egyik legnagyobb esélyesének, a skót örülne az ifjonc sikerének. A jelenleg a Red Bullnál versenyző Coulthard ugyanakkor biztos benne, hogy idővel az egyelőre roppant szerény elsőéves is meg fog változni.
Vágólapra másolva!

Hamilton még csak hét Forma-1-es futamot tudhat a háta mögött, de ebből máris sikerült megnyernie kettőt is. Ezek után Nagy-Britanniában a szurkolók nem véletlenül várják az újonctól, hogy Johnny Herbert 1995-ös sikere után újra felcsendüljön az angol himnusz Silverstone-ban.

David Coulthard 2000-ben győzni tudott ugyan a Brit Nagydíjon, de a 36 éves pilóta köztudottan skótnak vallja magát, így az ő hazai győzelme kicsit sántított.

"Nagyok ez elvárások Lewis-szal szemben, de valóban ő az egyik favoritja a versenynek. Fantasztikus lenne, ha sikerülne neki. Egy biztos, nagyon jó esélyei vannak"- nyilatkozta Coulthard a közelgő Silverstone-i futammal kapcsolatban.

"Tökéletesen, hiba nélkül vezetett eddig, én is le vagyok nyűgözve az eredményeitől. Nem vagyok rá irigy. Ha valaki ennyire a feladatára koncentrál, ilyen keményen megdolgozik érte, és sikere van, azt megtapsolom. Ha így folytatja, miért ne lenne világbajnok?"

Coulthard hosszú éveken keresztül dolgozott a McLarennél, és már régóta ismeri Hamiltont: "A debütálása fenomenális volt. Nem hiszem, hogy ezt bárki is várta volna tőle, még én sem, aki egész kiskora óta ismerem. Mindig a legnagyobb tehetségek közé tartozott, ezt bizonyította már az egyéb formaautós szériákban is. Elég csak megnézni a tavalyi évadját a GP2-ben."

A skót pilóta nagy érdeklődéssel figyeli a McLarennél zajló belső párharcot is, ami Fernando Alonso és Hamilton között zajlik: "Érdekes, hogy milyen gyorsan beilleszkedett a McLarenhez, abba a csapatba, amely már kilenc éve ismeri, de az se semmi, ahogyan Alonso szenved.

"Lewis nagy felfordulást okozott azzal, hogy hét futam után tíz ponttal vezeti a világbajnoki pontversenyt. Most Alonsón a teher, akinek idén többször sem akartak összejönni a dolgai."

Alonso az utóbbi időben többször is kirohant csapata ellen, amiért szerinte jobban támogatják Hamiltont. Coulthard nem tartja alaptalannak a spanyol vádjait: "Ron Dennis biztosan másként örül Hamilton sikereinek, hiszen kilenc éve istápolja őt. Az Alonso iránti tisztelete ellenére nagyon nehéz lehet ezt lepleznie."

Hamilton egyelőre jól állja a sarat, és maradt az, aki a Forma-1 előtt is volt, de DC szerint az újonc is meg fog változni: "Három éven belül neki is lesz magánrepülője, kevésbé lesz közvetlen, és sokkal távolságtartóbb lesz, de nem is várható el, hogy ugyanilyen maradjon. Ha a néhány font helyett már több millió van a számládon, akkor az megváltoztat. Ezen mindannyian keresztülmentünk, érdekes lesz, Lewis hogyan boldogul majd ezzel"- fejezte be a mezőny legidősebb tagja.