Dennis aggódik a Hamilton-mánia miatt

Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton fantasztikusan teljesít pályafutása első Forma-1-es szezonjában. A fiatal brit sziporkázásának köszönhetően Nagy-Britanniában ismét mindenki a száguldó cirkuszra figyel, óriási a lelkesedés a szigetországban. A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis azonban félti védencét.
Vágólapra másolva!

Nagy-Britanniában tombol a Hamilton-mánia, ez kétségtelen. A július 8-i Brit Nagydíjra már most elkelt az össze belépő, ilyenre pedig már régen volt példa. Könnyen kitalálhatjuk, mindenki a McLaren szupertehetségét akarja látni.

Aki figyelemmel kísérte Lewis Hamilton Forma-1 előtti pályafutását, az is csak szuperlatívuszokban tud beszélni minden idők legjobb újoncáról. A 22 éves pilóta az eddigi hét futamon hiba nélkül vezetett, és két győzelemmel a háta mögött teljesen megérdemelten vezeti a pilóták pontversenyét.

A McLaren vezetőségét korábban már többen is azzal vádolták, hogy nagyon elszigeteli a médiától Hamiltont. Pedig az érdeklődés a szezon eleje óta csak fokozódott, Hamilton a szigetországban most már valószínűleg észrevétlenül még pizzát sem tudna rendelni magának, a rajongók és a média azonnal megrohanná az újdonsült sztárt. És ez a helyzet pedig egyre csak fokozódik.

Éppen ez aggasztja Ron Dennist, aki hosszú évek óta egyengeti Hamilton pályafutását: "Nagyon nagy problémát jelentene, ha már a magánéletébe is beavatkoznának. Ezt mindenáron meg kell akadályoznunk"- szólalt fel kölykét védő anyatigris módjára Dennis.

A Hamilton iránti őrületes érdeklődést minden bizonnyal azt fogja eredményezni, hogy a fiatal sztárnak hamarosan új lakhelyet kell keresnie, ahol nyugalomra lelhet: "Ha ez így folytatódik, akkor rövid időn belül új helyre kell költöznie, hiszen neki is élnie kell."