A spanyolok leszerződtették Genét a Toro Rossóhoz

Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint a Toro Rosso 2008-ban valóságos kis-Ferrari lesz, hiszen amellett, hogy a csapat a vörösöktől kap majd motort, váltót és karosszériát, Marc Gené személyében egy rutinos pilóta is a csomag részese lesz.
Vágólapra másolva!

A madridi lap, a Marca arra alapozza spekulációit, hogy a Red Bull és a korábbi pilóta, Gerhard Berger által fele-fele arányban birtokolt csapat jelenleg is a Ferrari erőforrásait használja.

A következő szezontól viszont a csapatok már szabadon vásárolhatnak karosszériát is más istállóktól, és a spanyol újságírók máris tudni vélik, a vörös bikák komplett csomagot kapnak majd Maranellóból.

Így kerül a képbe Marc Gené is, aki jelenleg a Ferrarinál a korlátozások miatt a tesztpilóták keserű kenyerét eszi, és aki minden bizonnyal szívesen versenyezne ismét a Forma-1-ben. A spanyol pilóta a hétvégén egyébként a Le Mans-i 24 órás viadalon is rajthoz állt.

A hispán lapértesüléseket persze nem kell készpénznek venni, erről tanúskodik Gerhard Berger reakciója is, aki nevetve válaszolt az újságíróknak a felvetés hallatán: "Minden héten produkálunk egy szalagcímet. Ez a Ferraris történet teljesen új a számomra. Persze az csak jó, ha rólunk beszélnek, de hogy ezek a hírek honnan erednek, fogalmam sincs."

Persze ha a ferraris üzlet létre is jön, akkor sem valószínű, hogy Bergerék választása a 33 éves Genére esik, aki nem tekinthető a jövő nagy bajnokának, ráadásul 2004 óta nem versenyzett (akkor is csak két futamon). Sokkal nagyobb esély van arra, hogy a szezon végén minden bizonnyal távozó Scott Speed helyét a ChampCar többszörös bajnoka, Sébastien Bourdais, vagy a GP2 idei szezonjában parádézó Bruno Senna veszi át.