A Renault bizakodva készül Európára

Vágólapra másolva!
A Renault Indianapolisból is pontokkal távozhatott, és a két éllovas csapat, a Ferrari és a McLaren mögött a harmadik leggyorsabb gárdának bizonyult. Heikki Kovalainen kanadai negyedik helye után ezúttal ötödik lett.
Vágólapra másolva!

A francia gárda másik versenyzője, Giancarlo Fisichella még a verseny elején hibázott, és később már nem tudta magát felküzdeni a pontszerzők közé.

Heikki Kovalainen (5. hely):
"Újabb remek eredményt sikerült elérnem. A rajtom is jó volt, a legtöbben a belső íven próbálkoztak, de én kívül haladtam, későn fékeztem, és így Raikkönent is meg tudtam előzni. Az első kiállásig magam mögött is tudtam tartani, és amíg ő és Heidfeld is bokszban voltak, megpróbáltam minél nagyobb előnyre szert tenni. Soha nem fogom elfelejteni, hogy vezettem a versenyben, amíg én is ki nem álltam kerékcserére. Később a gumikkal viszont problémáim voltak, így kissé visszaestem, de tartani tudtam Heidfeld tempóját, és amikor kiesett, már csak célba kellett érnem. Ma mindkét gumival jó volt az autó egyensúlya, és különösen örülök annak, hogy harcolni tudtunk a BMW csapatával. A Ferrari és a McLaren még jóval előttünk jár, de mi is jó irányba haladunk, és ha így folytatjuk, ismét a legjobbak közt leszünk."

Giancarlo Fisichella (9. hely):
"Nagyon sajnálom ezt a mai eredményt. A második körben a négyes kanyarnál az autó hátulja kicsúszott, és ez veszélybe sodorta az egész futamot. Egy kiállásos taktikát terveztünk, és a nagy mennyiségű üzemanyag ellenére is képes voltam az előttem lévőkkel együtt haladni. Nagyon erősek voltunk a versenyen, a hatos kanyarban a külső íven több autót is meg tudtam előzni. Agresszívnek kellett lennem, de a pontszerzésről ezúttal lemaradtam. Ha nincs az elején az a megpördülés, akkor hatodik lehettem volna, nagy esélyt szalasztottam el. A két észak-amerikai verseny nem alakult túl jól, ha az eredményeket nézem, de az autó nagyon meggyőzően teljesített, ez pedig mindenképpen biztató az Európába való visszatérés előtt. Jó irányba haladunk, és a csapat számára most két fontos verseny következik. Bízom benne, hogy fel tudjuk venni a versenyt a BMW-vel, és csökkenteni tudjuk a hátrányunkat az élmezőnnyel szemben."