A BMW Franciaországban már számol Kubicával

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber a hétvégi Amerikai Nagydíjon az idén eddig megszokottól eltérő felállásban állt rajthoz, igaz kénszerből, hiszen Robert Kubicát Sebastian Vettel helyettesítette. Az FIA orvosai által kényszerpihenőre ítélt lengyel azonban a Francia Nagydíjon már minden bizonnyal újra autóba ülhet.
Vágólapra másolva!

Kubica még az egy héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjon szenvedett óriási, ám szerencsés kimenetelű balesetet, de a Nemzetközi Automobil-szövetség orvosi stábja nem engedte versenyezni a pilótát Indianapolisban.

A BMW-nél így az Egyesült Államokban a tesztpilóta, Sebastian Vettel kapott lehetőséget, aki nyolcadikként ért célba, és ezzel a Forma-1 történetének legfiatalabb pontszerzője lett.

A BMW motorsport igazgatója, Mario Theissen azonban úgy véli, hogy a Montrealban enyhe agyrázkódást és kisebb bokasérülést összeszedő Kubica a következő futamon, a július 1-jei Francia Nagydíjon ismét autóba ülhet.

"Robert Magny-Cours-ban újabb orvosi vizsgálaton esik majd át. Azt várom, persze anélkül, hogy a szakértői vélemények elé vágnék, hogy ez pozitívan zárul majd. Mihelyt megkapja a szabad jelzést, újra versenyezni fog"- mondta bizakodva Theissen.

A csapat a héten Silverstone-ban tesztel, ám ott Kubica még egészen biztosan legfeljebb csak néző lehet. Így a gyakorláson ismét a tesztpilóta, Sebastian Vettel kap fontos feladatokat.