Raikkönen: Hamiltonnak is lesznek még nehéz pillanatai

Vágólapra másolva!
Különösen nehéz lehet Raikkönen számára azt látni, hogy előző csapatának sikerült olyan autót összeraknia, amivel az újonc Lewis Hamilton vezeti a világbajnokságot. A negyedik helyezett finn hátránya már 21 pont az éllovassal szemben, pedig Raikkönen világbajnoki álmokat dédelgetett, amikor a Ferrarihoz szerződött.
Vágólapra másolva!

A Jégembernek becézett pilóta utoljára két hónapja, Bahreinben állhatott dobogóra, ezzel szemben a listavezető brit az eddigi hat futamon az első háromban végzett, a legutóbbi Kanadai Nagydíjat pedig meg is nyerte.

A McLaren jóval meggyőzőbben teljesít eddig idén, mint a Ferrari, azonban Raikkönen szerint a Hamiltonnak is lesznek még nehéz pillanatai, amit ő könyörtelenül ki fog használni.

"Montrealban nem voltunk annyira versenyképesek, mint amennyire reméltük, ezért megpróbálunk olyan nagyot fejlődni Indianapolisban, amilyet csak lehetséges. Biztos, hogy mindent bele fogunk adni"- mondta a finn. "A kanadai futam meglehetősen hektikus volt, mert a biztonsági autónak sokszor kellett a pályára jönnie. A rajtnál hozzáértem Felipe autójának hátsó szárnyához és ettől fogva az én gépemet már nem volt 100 százalékos."

Raikkönen autója ráadásul Kubica balesetét is megsínylette, mivel egy leszakadó alkatrész beszorult az első szárny alá, ami miatt az jelentősen vesztett leszorítóerejéből, majd gyakorlatilag a fékek is elromlottak. Ettől fogva - mivel Alonsónak és Massának is problémái akadtak - a finnek csak az volt a célja, hogy pontszerző helyen érjen célba és ledolgozzon hátrányából.

"Tény, hogy most 21 ponttal vagyok lemaradva Hamilton mögött, de biztos vagyok benne, hogy lesznek még nehéz pillanatai neki is"- bizakodott a finn.

A soron következő Amerikai Nagydíj kapcsán Raikkönen kifejtette, hogy a Ferrari Indianapolisban mindig is jól szerepelt és ebben bízik a hétvégén is.

"A legutóbbi három verseny nem úgy sikerült, ahogy vártam"- sajnálkozott a Ferrari pilótája. "Mindent megteszünk azért, hogy újra a szezon eleji futamokon bemutatott szintre kerüljünk. Tényleg nyerni akarok, mert ez sokat jelentene nekünk."

"Nehéz megmondani, hogy mit is várunk Indianapolistól. Kedvelem a pályát, a Ferrari itt mindig jól teljesített"- nyilatkozta a finn.

"Van egy hosszú egyenes, ahol az autódnak nagy sebességgel kell rendelkeznie, míg ezzel együtt a közbülső szakaszok igen szűkek, és van néhány olyan kanyar, amit a legkisebb sebességi fokozatban kell bevenned. Szerencsére az egyenes végén lehetőség nyílik előzésre"- mondta el véleményét Raikkönen az amerikai pályáról.