Fisichella csapata a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
A Hungaroringen a hétvégén felbőgnek a motorok, igaz, még nem a Forma-1-es versenygépeké, de látnivaló így is lesz bőven, péntektől szombatig ugyanis Mogyoródon rendezik a Material Kupát. A rendezvényre a belépés díjtalan.
Vágólapra másolva!

A hétvége alatt közel 200 magyar és külföldi pilóta méri össze tudását a 15 versenyen.

A nemzetközi gyorsasági autóverseny a magyar bajnokság 5. és 6. futama is lesz egyben, de az eredmények a Közép-Európai Zóna Trófeáért folytatott harcba is beszámítanak.

A programban helyet kaptak a márkakupa sorozatok is, így a Suzuki Swift Kupa, a Renault Clio Kupa, és a nemrégiben életre hívott SEAT Leon Szuperkupa résztvevői is felsorakoznak majd a rajtrácsaon, de a magyar formaautósok is kilátogatnak mogyoródra.

A hétvége legnagyobb érdeklődéssel várt versenyszám viszont valószínűleg a két rangos külföldi sorozat lesz. A roppant izgalmasnak ígérkező Kia Picanto Kupában 42 autó áll rajthoz, de az Euroseries 3000 futamán is nagy küzdelem várható. Utóbbiban GP2-es kaliberű F3000-es autók köröznek, és olyan istállók is tiszteletüket teszik, mint a Fisichella Motorsport (a Forma-1-es pilóta, Giancarlo Fisichella a csapattulajdonos), és a Minardi (a gárda a ChampsCarban az egyetlen magyar Forma-1-es pilótának, Baumgartner Zsoltnak most is munkaadója).

A szervezők családi hétvégévé szeretnék tenni ezt a három napot, éppen ezért kiegészítő programokkal kedveskednek a kilátogatóknak. A család minden tagja talál kedvére való elfoglaltságot, hiszen az izgalmas versenyek mellett lesz gokart, szimulátor és különböző gyerekprogramok is lesznek.

A rendezvényre az Árpád híd pesti hídfőjétől ingyenes buszjáratok szállítják ki az érdeklődőket.